• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Portofoon headsets en oortjes

Het werken met een portofoon slaat om van geweldig naar vervelend zodra u begint met werk waar u beide handen voor nodig hebt. Om deze reden zijn portofoon oortjes en headsets de populairste accessoires onder portofoongebruikers. Ze zorgen ervoor dat we handsfree kunnen werken en bieden bescherming van de oren in luidruchtige omstandigheden. Binnen ons assortiment vindt u headsets voor onder andere de merken Motorola, Hytera, Kenwood en Caltta. Weet u niet welke headsets u nodig heeft? Dien dan vrijblijvend een offerteaanvraag in. We zoeken graag voor u uit welk oortjes bij uw wensen en portofoons passen.

De voordelen van portofoon headsets

Het gebruiken van portofoon oortjes maakt het werken met communicatiemiddelen, zoals portofoons, stukken eenvoudiger en brengt een hoop voordelen met zich mee:

  • Handsfree werken
  • Bescherming van oren
  • Omstanders kunnen niet meeluisteren
  • Hoog draagcomfort
  • Discreet draagbaar

Verschillende soorten portofoon oortjes

Er zijn uiteraard talloze portofoon oortjes op de markt. Een goede manier om alle soorten headsets voor portofoons te leren kennen is het doorlopen van de eigenschappen van de diverse modellen en typen. We zetten een aantal typen portofoon headsets voor u op een rij:

Bone conduction headsets

Dit model zendt geluidstrillingen naar sensoren die rusten tegen de schedel. Het oor kan nog steeds omgevingsgeluid horen, terwijl de trommelvliezen inkomende berichten ook waarnemen. Zeker in industriële omgevingen is het cruciaal dat werknemers alert blijven. Traditionele oortjes verstoren vaak kritische achtergrondgeluiden, zoals van een machine die plotseling kapotgaat. Botgeleiding-headsets zorgen ervoor dat omgevingsgeluiden nog steeds waargenomen kunnen worden.

ATEX portofoon oortjes

Net als ATEX portofoons zijn de oortjes van dit type speciaal ontwikkeld voor gebruik in omgevingen met explosiegevaar. Deze headsets zijn vonkvrij, zodat explosies in ruimtes met gevaarlijke stoffen voorkomen worden. In sommige industrieën zijn ATEX portofoons verplicht. Bijbehorende headsets zijn dan geen overbodige luxe.

Push-to-talk headsets

De meeste headsets hebben een push-to-talk-knop in de bekabeling. Andere modellen zijn spraakgestuurd. Soms is de eenvoud van push-to-talk beter dan headsets die werken met stemactivering. Als u ook wilt kunnen praten zonder dat de portofoon continu zendt, kiest u voor portofoon headsets met een knop. Als de gebruiker alleen via de portofoon communiceert, kan spraakactivering uitkomst bieden.

Portofoons met spraakactivering

Zoals genoemd communiceert u met sommige headsetmodellen door middel van push-to-talk en werken andere juist door stemactivering. Spraakgestuurde portofoon oortjes zijn ideaal als gebruikers uitsluitend via de portofoon communiceren. Met deze handige optie gaat er geen informatie verloren en voorkomt u miscommunicatie.

Headsets met noise cancelling microfoon

Met name bij portofoongebruik in luidruchtige omgevingen bieden noise cancelling microfoons uitkomst. Bij het verzenden van spraak is het wenselijk dat de microfoon alle omgevingsgeluiden wegfiltert. Deze eigenschap vindt u alleen bij de meest geavanceerde headsets. Deze lichtgewicht headsets maken gebruik van eenvoudige oortjes en een kabel die u aansluit op de portofoon.

Heavy duty headsets

Sommige klussen vereisen een portofoon headset die u in staat stelt te communiceren in zeer lawaaierige omgevingen, zoals fabrieken of bouwplaatsen. Heavy duty headsets, zoals die van Motorola, zijn bijvoorbeeld voorzien van ruisonderdrukking. Deze oortjes hebben ook een waterbestendige microfoon en een achter-het-hoofd-ontwerp dat te gebruiken is in combinatie met helmen en andere hoofddeksels.

Belangrijke overwegingen voor headsets en koptelefoons

Bent u van plan om headsets aan te schaffen voor het portofoongebruik in uw organisatie? Dan zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Bij twijfel of voor advies kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor portofoon oortjes.

Comfort is leidend

Geen hoofd is hetzelfde gevormd, dus een headset die goed voelt voor de ene persoon kan voor de ander juist een verschrikking zijn. Oortjes in het bijzonder kunnen voor sommige gebruikers erg oncomfortabel zijn. Maak daarom een gedegen keuze en laat uw personeel eerst wat oortjes testen voordat u de headsets aanschaft.

Origineel vs. aftermarket portofoon headsets

Veel erkende portofoonfabrikanten maken ook bijpassende headsets. Aftermarket producenten bieden oplossingen die in gaan op specifieke eisen. De aftermarket headsets zijn leverbaar voor een groot aantal merken. Welke portofoon oortjes geschikt zijn voor uw bedrijf is afhankelijk van uw specifieke behoeften. We adviseren u hier graag over.

Portofoon headset aansluitingen

Niet elke headset is compatibel met elke portofoon. Sommige headsets vereisen een adapter om hem aan te kunnen sluiten op uw portofoon. Ga er dus niet vanuit dat elke headset op uw portofoon past. Laat ons u helpen bij uw keuze of geef bij bestelling uw portofoontype door om een mismatch te voorkomen.

Bestellen bij Disseldorp Techniek

Disseldorp Techniek is dé webshop voor het kopen van een hoogwaardige portofoon. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan portofoons die direct beschikbaar zijn voor aanschaf. Of u nu op zoek bent naar een portofoon voor outdoor-avonturen, beveiligingsdoeleinden of evenementenorganisatie, wij hebben dé perfecte oplossing voor uw communicatiebehoeften.

Meer weten over handsfree werken met portofoons?

Disseldorp levert zowel originele als aftermarket headsets en koptelefoons. Neem gerust contact met ons op voor advies of een offerte voor headsets en andere portofoon accessoires die het beste bij u en uw bedrijf passen. Wilt u vrijblijvend testen? Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak en overtuig uzelf!

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info