• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302

BHV portofoons

BHV portofoons voor bedrijven

Snel handelen is van essentieel belang bij brand of andere noodsituaties. Met een BHV portofoon reageert u adequaat in elke noodsituatie. Door het gebruik van een portofoon zijn alle hulpdiensten en collega’s direct op de hoogte. Bij Disseldorp Techniek beschikken we over BHV- portofoons van gerenommeerde merken zoals Motorola en Hytera. Deze professionele apparaten beschikken over geavanceerde zend- en ontvangsttechnieken.

Wat zijn BHV portofoons?

BHV Portofoons (Bedrijfshulpverlening Portofoons), spelen een essentiële rol bij het waarborgen van veiligheid en efficiënte communicatie in noodsituaties. De portofoons stellen het BHV-team binnen een organisatie in staat om snel en effectief te communiceren tijdens een noodsituatie zoals brand of andere medische ongevallen.

De BHV Portofoons van Disseldorp Techniek bieden een heldere audiokwaliteit, een groot bereik en robuuste constructie die bestand is tegen diverse omstandigheden. BHV Portofoons worden gebruik binnen tal van sectoren zoals:

 • Bouwsector
 • Hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer
 • Zorgsector
 • Luchtvaart
 • Scheepvaart
 • Grote organisaties en winkelketens

De opkomst van de BHV portofoon

De BHV-portofoon kent zijn oorsprong in 1913 en wordt al sinds 1933 veelvuldig binnen organisaties gebruikt. Voor die tijd waren bedrijfshulpverleners afhankelijk van vaste telefoonlijnen en walkietalkies met beperkt bereik. Deze methoden waren niet altijd efficiënt en betrouwbaar, vooral in situaties waarin mobiliteit en directe communicatie essentieel waren.

Vandaag de dag zijn BHV Portofoons uitgerust met geavanceerde(re) functies die de communicatie nog effectiever maken. Denk hierbij aan ruisonderdrukking, groepsoproepen, GPS-tracking en duurzame batterijen voor langdurig gebruik.

Digitale en analoge BHV portofoons

Ruim honderd jaar geleden begon alles met de analoge portofoon. Dit is al jaren een veelgebruikt communicatiemiddel. Medewerkers en soldaten konden eenvoudig met elkaar praten, over grote afstanden. De portofoons maakten daarbij gebruik van een analoge frequentiemodulatie. Ook maken deze portofoons gebruik van repeaters (versterkers), waardoor mensen eenvoudig een IP door kunnen krijgen en beter bereik hebben.

Tegenwoordig zijn er digitale portofoons verkrijgbaar, die verschillende voordelen bieden ten opzichte van analoge varianten. Ze bieden de mogelijkheid om tegelijkertijd met meerdere personen te communiceren en kunnen over langere afstanden met elkaar verbinden. Digitale BHV-portofoons hebben vaak GPS en een sms-functie. Hoewel ze duurder zijn dan analoge portofoons, bieden ze verbeterde functionaliteit. Bovendien zijn ze moeilijker af te luisteren.

BHV portofoons binnen bedrijven

Hoewel een bedrijf over een sterk veiligheidsprotocol moet beschikken, zijn BHV portofoons geen verplichting binnen de organisatie. Er kunnen ook andere maatregelen genomen worden, om de veiligheid te waarborgen. Echter is een BHV portofoon wel een zeer effectief hulpmiddel, om de veiligheid te optimaliseren. Vooral grote bedrijven kunnen direct hun medewerkers inlichten als er zich een noodsituatie voordoet. Denk aan organisaties met meerdere afdelingen en meerdere locaties, waarbij snelheid van essentieel belang is. Een portofoon is dan de uitkomst en daarmee dus altijd de investering waard.

Vergunningen en regels

Er zijn BHV-portofoons verkrijgbaar waarvoor geen vergunning nodig is, maar er zijn wel beperkingen van toepassing. Vergunningsvrije portofoons mogen bijvoorbeeld niet sterker zijn dan 0,5 watt, wat van invloed is op de sterkte van het uitzendsignaal. Deze portofoons kunnen ongeveer een kilometer ver van elkaar communiceren, afhankelijk van de omstandigheden. Bij vergunningsplichtige portofoons kunnen versterkers worden gebruikt om het bereik te verbeteren. Het Agentschap Telecom kan u helpen bij het verkrijgen en in orde maken van deze vergunning. Met vergunningsplichtige portofoons kunt u een groot bereik behalen en kunt u ook gebruikmaken van verschillende versterkers.

Bekijk zelf ons aanbod van professionele portofoons en investeer in deze communicatieapparaten voor uw eigen organisatie.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info