• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Portofoons beveiliging

In de beveiligingssector dient de veiligheid van eigendommen en mensen te worden gewaarborgd. Daarom staat het gebruik van een portofoon centraal in deze branche. Ze stellen beveiligingsteams namelijk in staat om snel en effectief met elkaar te communiceren. Bij een spoedgeval of calamiteit kan men direct tot actie overgaan. Portofoons zijn in de meest veeleisende omgevingen te gebruiken, zoals omgevingen met explosiegevaar en giftige stoffen. Ook kunnen ze goed tegen water, doordat ze meestal waterdicht zijn. Digitale portofoons beschikken tegenwoordig over geavanceerde eigenschappen.

Gespecialiseerde bodycams voor beveiligers

Naast portofoons zijn wij gespecialiseerd in bodycams, deze verhogen de veiligheid en kunnen tevens dienen voor het vastleggen van beelden van trainingen om achteraf te kunnen evalueren.


Bij ons kunnen beveiligingsorganisaties terecht voor het kopen en huren van portofoons, bodycams en oproepsystemen. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend testen met portofoons of bodycams? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

De belangrijkste kenmerken van portofoons in de beveiliging

Realtime communicatie

Beveiligers worden meestal op meerdere locaties binnen een pand ingezet. Ze moeten grote afstanden overbruggen. Met Realtime communicatie kan een beveiliger snel een signaal naar zijn collega versturen. Deze directe spraakcommunicatie zorgt voor snelle reacties op een noodsituatie. Denk aan het identificeren van verdachte activiteiten, het opsporen van verdachte personen, het coördineren van evacuaties of het melden van noodsituaties.

Betrouwbaarheid en bereik

In bepaalde omgevingen kunnen communicatiemiddelen falen. Het is daarom van belang dat portofoons altijd bereikbaar zijn. In de slechtste omstandigheden is er nog een kraakhelder signaal, terwijl een mobiele telefoon meestal faalt. Daarom is een portofoon cruciaal in deze omstandigheden. Deze speciale portofoons hebben overal bereik, ondanks de gevolgen van een eventuele calamiteit. U mag dus rekenen op een betrouwbaar apparaat, doordat ze over krachtige antennes en indien nodig versterkers beschikken.

Speciale veiligheidsfuncties

Een portofoon moet veilig en betrouwbaar zijn. Daarom zijn er essentiële veiligheidsfuncties aan de apparaten toegevoegd. Denk aan gps-tracking, man-down-detectie en noodknoppen. Deze functies zorgen ervoor dat de drager direct bij gevaar kan handelen. Ook als mondelinge communicatie onmogelijk is, kan iemand anders u snel opsporen. De man-down-detectie slaat alarm als de drager bewusteloos is of niet kan reageren. Dit wordt namelijk gedetecteerd met deze speciale functie. Gps-tracking maakt het mogelijk om de locatie van de teamleden te volgen en efficiënt te coördineren.

Lange levensduur

De portofoons hebben een zeer lange levensduur. Hierdoor is de investering veel waard. Ze kunnen een val of ongeluk overleven en blijven in elke omstandigheid volledig functioneren. Een portofoon voor beveiliging moet robuust en stevig zijn. Brand, waterschade en andere calamiteiten zullen het signaal niet verstoren. Ook met veel ruis op de achtergrond blijft het geluid van het apparaat helder. Het ergonomische ontwerp van de portofoon zorgt voor een comfortabel draaggemak.

Vergunning

Disseldorp Techniek streeft de wet- en regelgeving na als het om telecommunicatie gaat. Professionele (digitale) portofoons mogen niet zomaar zonder vergunning in gebruik worden genomen. Alle portofoons voldoen aan de strenge eisen van de telecomwet. Disseldorp Techniek heeft vergunningsvrije portofoons en portofoons met vergunning in het aanbod. De vergunningen zijn noodzakelijk bij portofoons die over langere afstanden communiceren. De drager mag namelijk geen inbreuk op andere frequentiegebruikers maken. Ze garanderen ook de beste communicatie binnen de beveiligingssector. Vergunningsvrije portofoons hebben een bereik van maximaal een meter. Daarboven is een vergunning verplicht. Ook ligt het vermogen een stuk lager dan bij professionele portofoons met vergunning.

Uiteenlopende merken en modellen bij Disseldorp Techniek

Bij Disseldorp Techniek ontdekt u portofoons voor uiteenlopende beroepssectoren. Denk aan portofoons voor de bouw, musea, beveiliging, hulpverlening, retail en transport. Elk model heeft bepaalde eigenschappen, zoals een licht gewicht, een waterdichte behuizing, een compacte vorm en een ergonomisch ontwerp. Ook zijn veel modellen hittebestendig, slijtvast en duurzaam. Heldere communicatie binnen ruige omstandigheden is hierdoor altijd mogelijk. Ook zijn er modellen met luxe en uitgebreide functies. Denk aan wifi, bluetooth en een GPS-systeem. Bekende merken zijn onder andere Motorola, Kenwood en Hytera. Daarnaast zijn de modellen betrouwbaar en veilig. Ze kunnen bijvoorbeeld niet afgeluisterd worden en weten ruis en signaalstoringen te omzeilen. Beveiligers dienen over sterke en duurzame portofoons te beschikken, zoals de Motorola DP2400e. Deze beschikt over een krachtig signaal en is in elke situatie bereikbaar.

Portofoons bestellen bij Disseldorp Techniek

Disseldorp Techniek is dé webshop voor het kopen van een hoogwaardige portofoon. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan portofoons die direct beschikbaar zijn voor aanschaf. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend testen met portofoons? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info