• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302

Ononderbroken connectiviteit

Neem contact op

Uw eigen Private LTE/5G netwerk

Neem contact op

Volledige controle over uw eigen netwerk

Neem contact op

Private LTE/5G netwerk

Wilt u uw slimme apparaten, machines en sensoren op een veilige manier verbinden? Dan kunt u dit het beste doen via een private LTE netwerk zodat alle gegevens en aansturing veilig via uw eigen netwerk lopen. Door dat u het netwerk volledig in eigenbeheer heeft zult u minder problemen met downtime ervaren en zal u niet zonder belangrijke informatie of een onderbreking in de productie komen te zitten.

Bedrijven en organisaties zijn vaak zonder het zelf door te hebben zeer afhankelijk van een mobiel netwerk voor alle communicatie binnen het bedrijf. Het wordt daarom steeds belangrijker om over een betrouwbaar en veilig netwerk te beschikken. Een private LTE netwerk kan deze behoefte invullen.

Wat is Private LTE?

Met een private LTE netwerk kunt u binnen uw gebouwen en bedrijfsterrein met alle soorten draadloze apparaten verbinding maken. Private LTE maakt gebruik van een door de overheid vrijgegeven frequentieband 1800MHz. Dit type netwerk bestaat uit meerdere kleine aan elkaar gekoppelde antennes die over het gebied waar dekking gewenst is worden geplaatst.

Dit type netwerk heeft u volledig in eigen beheer en werkt onafhankelijk van externe providers. Wanneer het landelijke netwerk uitvalt kunt u binnen uw eigen netwerk nog steeds communiceren. Voor communicatie over uw eigen netwerk betaalt u daarom ook geen kosten. Het is mogelijk om automatisch over te schakelen naar een extern landelijk dekkend netwerk wanneer u zich buiten het bereik van uw eigen netwerk bevindt.

De afkorting LTE staat voor Long Term Evolution en is ook bekend onder de naam 4G, de G staat hier voor generatie. LTE wordt geleverd als dienst door verschillende telecombedrijven. Wanneer u niet afhankelijk wilt zijn van externe partijen dan biedt een private LTE/4G netwerk de perfecte oplossing. Alle data blijft veilig binnen uw eigen netwerk.

Een private LTE netwerk is zeer goed toepasbaar binnen uiteenlopende organisaties zoals de zorg, beveiliging, distributie, industrie, chemie en scheepvaart.

LTE het betere alternatief voor WiFi

Private LTE vormt het betere alternatief voor WiFi. Voor een LTE netwerk zijn minder access points nodig dan een wifi netwerk. De frequentieband van private LTE is  aanzienlijk minder druk dan die van wifi. Uiteraard werkt alle apparatuur en machines die met het internet verbonden moeten worden ook over LTE.

Waarom geen WiFi?

 • Drukke frequentieband
 • Last van demping
 • Hoge investering in infrastructuur
 • Minder bereik dan LTE
 • Gevoelig voor reflectie

Waarom wel private LTE?

 • Onafhankelijk van provider
 • Volledige controle over uw eigen netwerk
 • NEN2575 normering mogelijk
 • Data blijft veilig binnen uw eigen domein
 • Minder drukke Frequentieband
 • Uitstekend indoor & outdoor bereik
 • Lagere investering in infrastructuur dan wifi

Voor welke organisatie zijn private 4G LTE & 5G netwerken?

Welke toepassingen heeft het private LTE netwerk?

 

Kritische communicatie

Private LTE maakt het mogelijk om kritische communicatie los te koppelen van niet-kritische communicatie. De niet-kritische communicatie gaat over het WiFi netwerk zodat alle kritische communicatie veilig en zonder onderbreking over het private LTE netwerk loopt.

Gegevens bescherming

Wanneer u op zoek bent naar het veiligst mogelijke netwerk dan biedt een private LTE-netwerk ook de juiste oplossing. Het hacken van het LTE protocol is onmogelijk en het netwerk is volledig in eigen beheer. Indien gewenst kunt u het netwerk volledig ontsluiten van het publieke netwerk zodat het onmogelijk is om van buiten op uw het netwerk binnen te dringen.

Push to talk

Met een Private LTE oplossing is het tevens mogelijk om een Push to talk (PTT) functie te gebruiken. Push-to-talk laat uw smartphone functioneren als een portofoon, het is ook mogelijk om specifieke portofoons aan te schaffen die op een LTE netwerk functioneren. Dit zorgt voor zeer snelle en efficiënte communicatie, Waarbij men in groepen communiceert.

Locatiebepaling

Met uw eigen LTE 4G netwerk is het mogelijk om direct te zien waar uw medewerker of collega zich bevindt. Dankzij de push to talk optie kunt u hem direct oproepen.

Internet of Things (IoT) en Machine naar machine (M2M)

Het veilig verbinden van uw slimme apparaten, machines en sensoren kunt u het beste doen via een private LTE netwerk zodat alle gegevens en aansturing veilig over uw netwerk gaan. Hiermee bent u verzekerd van maximale productiviteit en minimale downtime.

Wilt u meer informatie over het aanleggen van een LTE netwerk en de mogelijkheden die dit voor uw organisatie bied? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Array

Wilt u weten welke private LTE/5G oplossing het beste bij uw organisatie past?

U kunt bij ons geheel vrijblijvend een afspraak maken voor advies en een test op locatie.

  Vragen?

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Wij helpen u graag verder.

  Bel 085 - 071 6302

  Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

  Uw gegevens

   Vragen of een offerte ontvangen?

   Klant info