• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302

Portofoons

Wilt u een professionele en kwalitatief hoogwaardige portofoon kopen voor uw organisatie of persoonlijk gebruik? Portofoons staan voor eenvoudige en effectieve communicatie. Slechts één druk op de knop zorgt voor een directe verbinding met een of meerdere portofoons. Deze directe verbinding zorgt er voor dat u sneller en efficiënter gaat werken. De portofoon is bijvoorbeeld onmisbaar in de bedrijfshulpverlening, beveiliging, transport en vele andere bedrijfstakken. U koopt uw portofoons bij Disseldorp Techniek om de volgende redenen:

 • Professionele portofoons en oplossingen
 • Alle gerenommeerde merken leverbaar
 • Ontvang vrijblijvend advies
 • Hoogwaardige service en ondersteuning
 • Voordelige service en onderhoudscontracten
 • Kosteloos een demonstratie en test bij u op locatie

Meer weten over het kopen van portofoons? Neem voor vrijblijvend advies gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via 085 071 6302 of door een bericht te sturen naar info@disseldorptechniek.nl.

Portofoons kopen

Voordelen van portofoons

Door de grote winst in snelheid en efficiëntie die het gebruik van portofoons oplevert, verlopen bedrijfsprocessen sneller en soepeler, waardoor u direct kosten bespaart. Het gebruik van portofoons binnen organisaties brengt een hoop voordelen met zich mee:

 • Directe verbinding: onmisbaar voor een efficiënte en eenvoudige samenwerking. Ook essentieel voor communicatie tijdens kritieke situaties.
 • Portofoons met GPS zijn traceerbaar doordat de locatie zichtbaar is.
 • Man down-alarm: wanneer de drager van de portofoon op de grond ligt, geeft de portofoon een alarm door.
 • Dekking mogelijk voor uw volledige locatie en om meerdere locaties aan elkaar te koppelen.
 • Geen abonnementskosten.

Portofoon met en zonder vergunning

Voor het gebruik van mobilofoon- en portofoonnetwerken zijn vergunningsvrije frequenties beschikbaar gesteld. In Nederland mag een vergunningsvrije portofoon maximaal 0,5 watt uitzenden. Portofoons met vergunning mogen in UHF 4,0 watt en in VHF 5,0 watt uitzenden en hebben hierdoor een aanzienlijk groter bereik. Deze normen worden gehandhaafd door het Agentschap Telecom, waar de frequenties ook aangevraagd worden. De hoeveelheid watt geeft het zendvermogen en daarmee bereik van de portofoon aan. Hoe hoger de wattage, hoe meer bereik de portofoon heeft.

U kiest voor een vergunningsvrije portofoon als u binnen een klein gebied werkt of een beperkt budget heeft, omdat deze voordeliger zijn dan de portofoons met vergunning. Voor een besloten netwerk of wanneer u behoefte heeft aan een groot bereik dan is de portofoon met vergunning altijd de beste keuze.

Analoge en digitale portofoon

Professionele portofoons zijn er in verschillende varianten en zijn onder te verdelen in twee typen: analoog en digitaal. Waar er vroeger alleen analoge portofoons bestonden, wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor digitale portofoons. Deze moderne variant heeft een aanzienlijk betere spraakkwaliteit en hebben een groter bereik dan analoge portofoons. Analoge portofoons zijn voordelig en eenvoudiger te installeren. Wel ligt het in de lijn der verwachting dat men op den duur volledig overgaat op digitale portofoons.

Verschillende soorten portofoons

U vindt bij Disseldorp Techniek diverse soorten portofoons in verschillende prijsklassen. We zetten de portofoon typen hieronder voor u op een rij. Meer informatie over de portofoons vindt u op de pagina’s zelf, via de buttons.

Vergunningsvrije portofoon

Het voordeel van vergunningsvrije portofoons is dat ze betaalbaar zijn, geen zendvergunning vereisen en dankzij hun kleine formaat zeer handzaam zijn. Licentievrije portofoons zijn onder andere zeer geschikt voor bedrijfshulpverlening, evenementen en de veeleisende recreatieve gebruiker.
Vergunningsvrije portofoons

4G portofoon: push-to-talk

Met dit type portofoon communiceert u via het 4G-netwerk. Dit heeft als voordeel dat u geen eigen netwerk hoeft aan te leggen en overal bereik heeft waar u 4G-ontvangst heeft. Deze oplossing is niet geschikt voor missiekritische communicatie zoals bedrijfshulpverlening, omdat u afhankelijk bent van een extern netwerk.
4G portofoons

Analoge portofoon

Disseldorp Techniek heeft al meer dan 25 jaar ervaring met de analoge portofoon. Deze portofoon heeft een groot bereik en is gemakkelijk in installatie, tegen lagere kosten dan een digitaal systeem. Het digitale systeem heeft de toekomst en heeft simpelweg meer mogelijkheden. Daarom zal de analoge portofoon op den duur plaats moeten maken voor zijn digitale vervanger.
Analoge portofoons

Digitale portofoon

De digitale portofoon biedt een verbeterde geluidskwaliteit ten opzichte van analoge portofoons en maakt het mogelijk om twee groepen tegelijkertijd en onafhankelijk van elkaar te laten communiceren op dezelfde frequentie. De digitale portofoon is geschikt voor GPS-toepassingen en tekstberichten. Wilt u een moderne portofoon die de toekomst heeft? Ga dan voor de digitale portofoons.
Digitale portofoons

ATEX portofoon

De ATEX portofoon is ontwikkeld voor gebruik in een omgeving met explosiegevaar. Een ATEX portofoon zal tijdens gebruik, een val of kortsluiting nooit een vonk vrijgeven die een explosie kan veroorzaken. Het gebruik van ATEX portofoons is in sommige industriële omgevingen verplicht. De ATEX portofoons leveren we voornamelijk in de digitale variant.
ATEX portofoons

TETRA portofoon

TETRA biedt de mogelijkheid van vier kanalen per frequentie, waardoor verschillende groepen tegelijkertijd met elkaar kunnen spreken. Netwerken met TETRA portofoons zijn dé oplossing voor grote bedrijven met veel gebruikers en veel spraakverkeer. Deze slimme portofoons maken communicatie nog sneller dankzij de kortere oproeptijd.
TETRA portofoons

Onze branches

 

Portofoon repeaters en accessoires

Naast de portofoons zelf vindt u bij Disseldorp Techniek portofoon repeaters en portofoon accessoires, zoals laders, batterijen, microfoons en headsets. Repeaters verlengen het zendbereik van uw portofoons. Door verschillende repeaters aan elkaar te koppelen, vergroot u het bereik nog meer.

Portofoon repeaters

Ook efficiënter werken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van portofoons voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak, demonstratie en test op locatie en overtuig uw zelf van de kracht van de portofoon!

Veelgestelde vragen bij de aanschaf van portofoons

Portofoon kopen: waarop letten?

Bij de aanschaf van de juiste set portofoons is een aantal dingen belangrijk. U heeft bijvoorbeeld keuze uit een digitale of analoge portofoon en portofoons met en zonder vergunning. Het is daarnaast belangrijk om over de omvang van uw werkruimte en het aantal medewerkers dat een portofoon nodig heeft na te denken. Wanneer u aan alles gedacht heeft, kunt u goed bepalen hoeveel kanalen er nodig zijn, of u een repeater nodig heeft en of een man down-alarm handig is.

Voor welke branches zijn portofoons geschikt?

Portofoons zijn draagbare zend- en ontvangtoestellen. Ze worden vooral in professionele sectoren gebruikt waar betrouwbare communicatiemiddelen van essentieel belang zijn. De portofoons die we bij Disseldorp Techniek aanbieden zijn geschikt voor onder andere de bouwsector, de beveiliging, de detailhandel, ziekenhuizen en zorginstellingen, grote magazijnen en de luchtvaart.

Wanneer een portofoon met vergunning kopen?

Voor het gebruik van mobilofoons of portofoons in een zakelijke setting en in besloten netwerken is een vergunning vereist. U kunt een vergunning aanvragen voor landelijke toepassing of voor een vaste frequentie in een specifiek gebied. Het voordeel van portofoons met een vergunning is dat u minder risico loopt op uitval en frequentiestoringen. Bovendien is communiceren over een besloten netwerk een stuk veiliger dan over een open netwerk.

Hoe vraag ik een zendvergunning aan voor portofoons?

U vraagt bij het Agentschap Telecom eenvoudig een zendvergunning aan. Deze overheidsorganisatie stelt de richtlijnen op voor het gebruik van frequentieruimte en wijst zendvergunningen toe. U vult het aanvraagformulier in en vervolgens krijgt u, afhankelijk van de soort vergunning, een eigen frequentie toegekend om veilig en zonder storingen te communiceren. De vergunning wordt gekoppeld aan uw huidige portofoons.

Ik wil nieuwe portofoons kopen. Moet ik de zendvergunning wijzigen?

Zijn uw portofoons verouderd en werken ze niet meer naar behoren? Vraag dan bij Disseldorp Techniek geheel vrijblijvend een offerte aan voor nieuwe en veilige portofoons. Houd er bij de aanschaf van uw nieuwe portofoons wel rekening mee dat u die moet doorgeven aan het Agentschap Telecom indien er extra apparatuur bij komt zoals versterkers of mobilofoons. Na de invulling van het wijzigingsformulier wordt de zendvergunning van uw oude portofoons aangepast.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info