• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Professionele portofoons

Professionele portofoons zijn de ideale communicatiemiddelen waar bedrijven al jarenlang gebruik van maken. Deze portofoons worden gebruikt in diverse sectoren en bevorderen de veiligheid en communicatie op de werkvloer. Denk hierbij aan de zorg, de psychiatrie, de bouw, detailhandel, transport, ziekenhuizen, warenhuizen, de marine, het leger en de luchtvaart. Professionele portofoons zijn een onmisbaar en uiterst handig hulpmiddel.

Het gebruik van professionele portofoons

Het gebruik van professionele portofoons biedt de mogelijkheid om op afstand een medewerker op te roepen, die direct kan reageren. Daarnaast spelen professionele portofoons een essentiële rol bij het handhaven van veiligheidsnormen binnen organisaties. U kunt uw medewerkers snel op de hoogte stellen zodra er zich een ramp voordoet, waardoor er snel actie kan worden ondernomen. Portofoons bevorderen teamwork en laten door hun sterke bereik het mobiele netwerk achterwege.

Techniek en toepassingen

Professionele portofoons werken op basis van zenderfrequenties, vergelijkbaar met draagbare radio’s. Digitale portofoons hebben het voordeel dat ze minder snel afgeluisterd kunnen worden dan de analoge portofoons, dankzij het gebruik van geavanceerde encryptietechnieken. Dit maakt snelle en veilige communicatie over kilometers afstand mogelijk, bijvoorbeeld binnen de beveiligingsbranche.

Professionele portofoons zijn praktisch in grote organisaties waar medewerkers op verschillende afdelingen werken. Ook in de transportsector zijn portofoons niet weg te denken, waar communicatie met chauffeurs onderweg essentieel is. Daarnaast maken hulpdiensten, zoals de ambulance, brandweer en politie, gebruik van geavanceerde portofoons.

Eigenschappen

Geavanceerde portofoons bieden steeds meer mogelijkheden, zoals gps-tracking waarmee teamleiders de locatie van hun team kunnen volgen. Dit is voornamelijk handig in afgelegen gebieden waar coördinatie van cruciaal belang is. Verder worden er ook andere functies ondersteund, zoals: noodoproepen, directe oproepen, het versturen van tekstberichten en geïdentificeerde oproepen met tracking.

Digitale portofoons maken gebruik van versleutelde informatie, waardoor afluisteren onmogelijk wordt gemaakt. De teamleden kunnen dus belangrijke en vertrouwelijke informatie met elkaar uitwisselen, zonder dat deze in de handen van onbevoegden valt. De portofoons werken ook prima in barre en extreme omstandigheden, zoals bij een brand of explosie en zijn ze ongevoelig voor straling, water en schokken. Hierdoor zijn ze in elke situatie betrouwbaar.

Waarom Disseldorp Techniek?

Disseldorp Techniek levert hoogwaardige portofoons, met uiteenlopende functies die geschikt zijn voor diverse situaties. Bij ons heeft u de keuze uit zowel digitale als analoge portofoons. Ze zijn makkelijk te bedienen en brengen efficiënte communicatie tot stand. Denk aan de Motorola R2, die uitstekend in de bouw of logistieke sector gebruikt kan worden. Het robuuste design en de stevige behuizing geven het apparaat een lange levensduur. Elke portofoon beschikt over een specifieke classificatie, zoals de IP54-classificatie, wat betekent dat het apparaat stof- en waterbestendig is. Daarnaast is het van belang om te kiezen voor een portofoon met een hoge accu capaciteit zodat de portofoon gedurende 12 uur continu kan worden gebruikt.

Een krachtige digitale portofoon is bijvoorbeeld de Hytera HP605. Deze professionele portofoon is bij uitstek geschikt voor situaties waar veiligheid voorop staat, zoals evenementenbeveiliging, hulpdiensten en transport. De gps-tracker kan direct de locatie traceren, als personen met spoed hulp moeten krijgen.

U koopt bij Disseldorp Techniek ook uiteenlopende accessoires, denk aan oortjes, laders en headsets, om uw communicatiemiddelen nog effectiever te maken. Ze kunnen de functionaliteit van professionele portofoons verbeteren en aan specifieke eisen van uw sector voldoen.

Vergunningen

U kunt zowel vergunningsvrije portofoons als portofoons met verplichte vergunning krijgen. Of een vergunning nodig is, hangt van de frequentie die wordt gebruikt. Momenteel is de 446 MHz frequentieband vergunningsvrij, maar deze kan alleen worden gebruikt voor communicatie over kortere afstanden.

Wilt u een professionele portofoon nodig heeft met een groter bereik, dan is een vergunning meestal noodzakelijk. U kunt via Agentschap Telecom uw vergunning aanvragen. Hierbij is het van belang dat u de locatie, het type portofoon, de specificaties en de frequentieband door geeft. Het agentschap moet uw aanvraag goedkeuren. De vergunning heeft meestal een beperkte geldigheidsduur.

Schaf uw portofoon aan op Disseldorp Techniek

Als u op zoek bent naar professionele portofoons voor uw organisatie, dan bent u bij Disseldorp Techniek aan het juiste adres. Via onze webshop heeft u ruime keuze en kunt u bovendien gemakkelijk en snel portofoons kopen of zelf huren, waarmee u de veiligheid binnen uw bedrijf vergroot en de interne communicatie verbetert. Onze professionele portofoons zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van uw sector te voldoen.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info