• Ons adres:Kleveringweg 31, Delft
 • Neem contact op:015 364 8958

Bodycam

De bodycam of bodyworn camera biedt vele voordelen voor bijvoorbeeld handhavers, hulpverleners en beveiligers. De aanwezigheid van deze camera minimaliseert agressie omdat alle acties en daden op beeld zullen worden vastgelegd. Mocht de situatie toch escaleren dan levert de camera zeer gedegen en hoge kwaliteit beeldmateriaal voor bewijsvoering op.

Bodycam voordelen

 • Minimaliseert agressie
 • Bewijsmateriaal
 • Eenvoudig in gebruik
 • Extra veiligheid
 • Live meekijken mogelijk
 • Hoge kwaliteit beeldmateriaal
 • Robuust
 • GPS voor locatiebepaling

Wat is een bodycam?

De bodycam is een camera die op het lichaam wordt gedragen. Doordat de camera op het lichaam wordt gedragen is het mogelijk om precies te zien wat de drager ziet en hoort. De camera beschikt over een geheugen waar de beelden op worden opgeslagen en met sommige toestellen is het ook mogelijk om live mee te kijken met de gebruiker en deze via GPS te volgen.

Assortiment

Bodycams zijn niet meer weg te denken bij de politie en hulpverleners. Vanaf nu zijn bodycams ook beschikbaar voor andere dienst en hulpverleners om de veiligheid verder te verhogen. Op deze pagina leest u meer over de merken, wat bodycams allemaal kunnen en welke voordelen dit apparaat biedt.

Wij verkopen uitsluitend de beste kwaliteit bodyworn camera’s zodat wij u kunnen garanderen dat u altijd op de camera kunt rekenen en over het beste beeldmateriaal beschikt. Disseldorp Techniek levert bodycams van de merken: Zepcam, Edesix, MotorolaHytera en Telo. Op deze pagina vindt u onze meest verkochte modellen, prijzen kunt u bij ons opvragen middels een offerte aanvraag.

Kan een bodycam meer dan alleen filmen?

Naast de hoofdtaak filmen heeft een bodycam vaak nog andere functionaliteiten zoals GPS, handmicrofoon functie en een Push-to-Talk functie. Telo en Hytera maken een model dat tevens functioneert als volwaardig 4G portofoon en bodycam in één.

Welke merken maken bodycams?

Binnen ons assortiment hebben wij verschillende merken bodycams. Al deze merken hebben hun eigen voordelen, welke het beste bij uw organisatie past is afhankelijk van uw eisen en de andere apparatuur waar de bodycams mee moeten samenwerken.

Zepcam

Bodycam

De Zepcam is een bijzonder gebruiksvriendelijke bodycam van Nederlandse bodem, een product om trots op te zijn. Zowel de Zepcam T2+ als de ondersteunende software en hardware maken dit een product dat zeer eenvoudig is in gebruik en het beheer volledig automatisch doet zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Naast de Zepcam T2+ heeft Zepcam een zeer uitgebreid assortiment aan slimme dockingsstations en draag mogelijkheden. De Zepcam is in gebruik bij onze eigen politie korpsen en vele hulpverleners in het binnen en buitenland. Disseldorp Techniek is partner van Zepcam voor de Nederlandse markt.

Telo

Het merk Telo heeft drie verschillende bodycams en een ruime keuze aan handige accessoires om het werken met de bodycam makkelijker te maken.

De T2 is de instap bodycam van Telo welke beschikt over alle eigenschappen die je van een professionele bodycam mag verwachten. De T2 kan filmen foto’s maken en geluidsopnames maken. Naast dat je de T2 als bodycam kunt gebruiken werkt hij ook direct als handmicrofoon voor je portofoon. De T2 kan aangesloten worden op bijna alle soorten portofoons dankzij de verschillende soorten connectoren.

Het tweede model in de lijn van Telo is de T6 deze beschikt naast de functionaliteiten die de T2 ook heeft over: nachtvisie, gps en wifi waardoor dit model nog breder inzetbaar is.

De Telo T7S LTE is het topmodel van Telo. Dit model is niet alleen een bodycam maar ook een volwaardige 4G push-to-talk portofoon. Hierdoor heeft u nog maar één apparaat nodig om mee te communiceren en opnames te maken.

Motorola/Edesix

Motorola produceert twee bodycams, de SI200 en SI500. De SI200 is een zeer robuuste en eenvoudige bodycam wat hem geschikt maakt voor de meest zware omstandigheden. De SI500 is daarentegen een zeer uitgebreide bodycam met verstelbare camera, kleuren beeldscherm en vele andere functionaliteiten die dit tot een zeer geavanceerde bodycam maken.

Sinds Motorola de Bodycam producent Edesix heeft overgenomen zijn wij ook dealer van dit merk. Edesix heeft binnen het assortiment vijf verschillende modellen in elke prijsklasse. Het product en accessoires gamma is zeer breed en omvat verschillende dockingstation en vele soorten accessoires.

Hytera

Het merk Hytera heeft een uitgebreide assortiment bodycams met vier verschillende modellen. De VM550 is het instapmodel dat beschikt over onder andere WiFi, Bluetooth, noodknop en kan ook worden gebruikt als handmicrofoon voor de portofoon. Wanneer naast de functionaliteiten van de VM550 ook nachtzicht en een beeldscherm om de opnames direct te bekijken wenselijk zijn dan is de VM550D de bodycamera die hierbij aansluit.

De topmodellen van Hytera zijn de VM685 en de VM780. De VM685 beschikt onder andere over de mogelijkheid om direct te streamen wanneer gekoppeld aan een Hytera multi mode portofoon. De VM780 is een 4G portofoon gecombineerd met een bodycam, dit zorgt er voor dat de gebruiker nog maar één apparaat hoeft mee te dragen wat het werken makkelijker maakt

Wat voor soorten bodycams zijn er?

Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorten bodycams. De standaard bodycam is zeer rechttoe en rechtaan, deze kan filmen, foto’s maken, geluid opnemen en kan in sommige gevallen functioneren als handmicrofoon voor de portofoon. De uitgebreidere bodycam beschikt vaak over nightvision, kleurenbeeldscherm en WiFi zodat deze aan een netwerk verbonden kan worden.

De meest compleet uitgeruste bodycams beschikken ook over een push-to-talk functie waardoor ze direct als 4G portofoon kunnen worden ingezet. Deze bodyworn camera’s kunnen ook direct live streamen waardoor de  meldkamer met de drager kan mee kijken.

Welke accessoires zijn er  voor bodycams?

Misschien wel het belangrijkste stuk accessoires, het harnas waar de bodycam aan bevestigd wordt. Deze zorgt er voor dat de bodycam op de plek kan worden gedragen die voor de gebruiker het meest prettig is. De meest voorkomende harnassen zijn gemaakt om de camera op de borst of op de schouder te dragen met een magneetclip.

Naast de Harnassen zijn er ook een groot aantal verschillende kabels leverbaar om de bodycam aan verschillende soorten en merken portofoons te kunnen koppelen zodat deze kunnen functioneren als handmicrofoon.

Om de bodycam snel en eenvoudig op te kunnen laden zijn er enkel vakslader en zes vaksladers leverbaar. Deze laders zorgen er voor dat u niet steeds een stekker hoeft in te pluggen maar de camera alleen in de lader hoeft te plaatsen. De meeste merken beschikken over een lader die na het plaatsen van de camera ook direct de video’s en fotos van het apparaat opslaat in de cloud of op een locale server.

Meer weten over de bodycam?

Wilt u een offerte ontvangen of vrijblijvend advies over welke bodycams het beste bij uw organisatie passen? Neem contact met ons op.

Wat is een bodycam of body worn camera?

Bodycams of body worn cameras zijn kleine camera’s die op de kleding of een uniform kunnen worden gedragen. De bodycam kan worden ingeschakeld indien er bijvoorbeeld agressie of gevaar dreigt. Het dragen van een bodycam zorgt in vele situaties voor een de-escalerend effect waardoor er minder agressie en gevaarlijke situaties ontstaan wat het werken veiliger maakt.

Gebruikers kunnen de bodycam activeren met een knop op het apparaat. De meeste bodycams bieden 30 seconden geluidsarme videobeelden van voordat de bodycam wordt geactiveerd, deze functie heet pre-recording. Het beeldmateriaal wordt automatisch geüpload naar een beveiligde database zodra de bodycam in de lader wordt geplaatst.

Welke soorten informatie slaat een bodycam op?

Wanneer de bodycam wordt inschakelt, verzamelt deze video- en audio beelden. De bodycam voorziet de beelden automatisch van een datum-tijdstempels en de GPS-coördinaten. De beelden leggen vaak gezichten, handelingen en gesprekken vast. Sommige bodycam’s bieden de mogelijkheid tot real time video streaming zodat er op afstand kan worden meegekeken wanneer de bodycam wordt ingeschakeld door de drager.

Hoe wordt de bodycam gebruikt?

De bodycam kan videobeelden verzamelen wanneer de gebruiker dit nodig acht, bijvoorbeeld tijdens een doorzoeking, aanhouding, gesprek of achtervolging. De gebruiker dient vooraf mede te delen dat hij de bodycam gaat activeren. Omdat bodycams video en audio van mensen verzamelen, kunnen afbeeldingen van hun gezichten worden gedigitaliseerd en worden gebruikt voor gezichtsherkenning en als bewijsmateriaal.

Waar worden de gegevens opgeslagen?

Naast de bodycam zelf bieden de fabrikanten ook software en gegevensopslag mogelijkheden. De software zorgt ervoor dat de gegevens direct veilig worden geüpload naar een database of in de cloud. De beelden en de bodycam zelf zijn voorzien van een encryptie zodat deze nooit bekeken kunnen worden zonder toestemming.

Hoe draag je een bodycam?

De meeste leveranciers hebben een breed assortiment aan bevestigingsmogelijkheden zodat de camera op elk soort kleding gedragen kan worden. De bodycams kunnen tevens worden geleverd met enkelvoudige en meervoudige laad en docking stations die er voor zorgen dat de beelden worden geupload en de bodycam direct wordt opgeladen. De bodycams van Hytera en Motorola kunnen ook worden gebruikt als handmicrofoon voor de portofoon.

Welk merk maakt de beste bodycam?

In een relatief korte tijd zijn er veel bodycam merken ontstaan. De kwaliteitsverschillen lopen sterk uiteen en het is daarom belangrijk eerst goed te kijken naar de wensen, eisen en de gebruiksintensiteit van uw organisatie. Disseldorp Techniek ondersteund u graag in dit proces en biedt uitgebreide test mogelijkheden. Binnen ons assortiment hebben wij de merken Zepcam, Transcend, Motorola, Hytera en Telo.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend testen met bodycams? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 015 364 8958

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info