• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302

Bodycams

Bij DisseldorpTechniek begrijpen we de essentiële rol die bodycams en een bodycam spelen in de veiligheids- en handhavingssector. Onze lichaamscamera’s bieden een ongeëvenaarde mate van transparantie en verantwoording voor handhavers, hulpverleners en beveiligers. Deze compacte, doch krachtige technologie stelt professionals in staat om met een verhoogd gevoel van veiligheid en ondersteuning hun dagelijkse taken uit te voeren.

Een van de voornaamste voordelen van het gebruik van bodycams is de verminderde kans op agressie en ongewenste confrontaties. Het bewustzijn dat alle acties en interacties worden vastgelegd, werkt vaak als een effectief afschrikmiddel tegen agressief gedrag. Mocht een situatie toch escaleren, dan leveren de door de camera vastgelegde beelden onbetwistbaar bewijsmateriaal. Dit dient niet alleen ter bescherming van de drager, maar ook als cruciaal bewijs dat kan helpen bij het oplossen van conflicten.

We zijn ons bewust van de noodzaak van betrouwbare apparatuur in veeleisende situaties. Daarom zijn onze bodycams ontworpen om in de meest uitdagende omstandigheden optimaal te functioneren, waarbij ze hoogwaardig beeldmateriaal leveren. Dit garandeert dat elke belangrijke interactie en elk kritisch moment met de grootst mogelijke duidelijkheid wordt vastgelegd, zodat onze gebruikers met vertrouwen kunnen handelen.

In een tijdperk waarin de vraag naar transparantie en verantwoording binnen onze sector steeds groter wordt, zetten wij ons in als voorlopers in het aanbieden van oplossingen die niet alleen de veiligheid van professionals verhogen, maar ook bijdragen aan een veiligere en rechtvaardigere samenleving. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Bodycam kopen

Bodycam voordelen

 • Minimaliseert agressie
 • Bewijsmateriaal
 • Eenvoudig in gebruik
 • Extra veiligheid
 • Live meekijken mogelijk
 • Hoge kwaliteit beeldmateriaal
 • Robuust
 • GPS voor locatiebepaling

Wat is een bodycam?

De bodycam is een camera die op het lichaam wordt gedragen. Doordat de camera op het lichaam wordt gedragen is het mogelijk om precies te zien wat de drager ziet en hoort. De camera beschikt over een geheugen waar de beelden op worden opgeslagen en met sommige toestellen is het ook mogelijk om live mee te kijken met de gebruiker en deze via GPS te volgen.

Assortiment voor bodycams

Bodycams zijn niet meer weg te denken bij de politie en hulpverleners. Vanaf nu zijn bodycams ook beschikbaar voor andere dienst en hulpverleners om de veiligheid verder te verhogen. Op deze pagina leest u meer over wat bodycams allemaal kunnen en welke voordelen dit apparaat biedt.

Wij verkopen uitsluitend de beste kwaliteit bodyworn camera’s zodat wij u kunnen garanderen dat u altijd op de camera kunt rekenen en over het beste beeldmateriaal beschikt. Disseldorp Techniek levert bodycams van het Nederlandse merk Zepcam. Op deze pagina vindt u onze meest verkochte modellen, prijzen kunt u bij ons opvragen middels een offerte aanvraag.

Zepcam bodycam

Bodycam

De Zepcam is een bijzonder gebruiksvriendelijke bodycam van Nederlandse bodem, een product om trots op te zijn. Zowel de Zepcam T2+ als de ondersteunende software en hardware maken dit een product dat zeer eenvoudig is in gebruik en het beheer volledig automatisch doet zodat u hier geen omkijken naar heeft. De Zepcam T3 live is een volwaardige livestream camera waarmee u direct kunt meekijken met de drager.

Naast de Zepcam T2+ en T3 heeft Zepcam een zeer uitgebreid assortiment aan slimme dockingsstations en draag mogelijkheden. De Zepcam is in gebruik bij onze eigen politie korpsen, gemeenten en vele hulpverleners in het binnen en buitenland. Disseldorp Techniek is partner van Zepcam voor de Nederlandse markt en ondersteund en adviseert u zowel op jurididsch als technisch vlak bij de implementatie van de bodycam binnen uw organisatie.

Veel gestelde vragen

Kan een bodycam meer dan alleen filmen?

De-escaleren. De belangrijkste eigenschap naast filmen is dat de bodycam helpt beschermen door de-escalatie en hiermee zorgt voor het voorkomen van incidenten.

Naast de hoofdtaak filmen heeft een bodycam vaak nog andere functionaliteiten zoals GPS en geluid. De T3 LIVE van Zepcam biedt de mogelijkheid om direct live mee te kijken met de drager van de bodycam.

Welke merken maken bodycams?

Binnen ons assortiment hebben wij twee modellen Zepcam bodycams, De T2+ en de T3 LIVE. Beide modellen hebben hun eigen voordelen, welke het beste bij uw organisatie past is afhankelijk van uw eisen en de andere apparatuur waar de bodycams mee moeten samenwerken.

Wat voor soorten bodycams zijn er?

Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorten bodycams. De standaard bodycam kan filmen, foto’s maken en geluid opnemen. De uitgebreidere bodycam beschikt over de mogelijkheid tot livestreaming en koppeling met de meldkamersoftware.

Welke accessoires zijn er voor bodycams?

Misschien wel de belangrijkste accessoire is het harnas of de mount waaraan de bodycam bevestigd wordt. Dit zorgt ervoor dat de bodycam op een plek kan worden gedragen die voor de gebruiker het prettigst is. De meest voorkomende harnassen hebben een magneetclip om de camera op de borst of schouder te dragen.

Om de bodycam snel en eenvoudig op te laden, zijn er verschillende vak laders leverbaar, waaronder 4/8/10-voudige vak laders afhankelijk van het merk. Deze laders zorgen ervoor dat u niet steeds een stekker hoeft in te pluggen, maar de camera alleen in de lader hoeft te plaatsen. De bodycams beschikken over een dockingstation die na het plaatsen van de camera ook direct de video’s en foto’s van het apparaat opslaat in de cloud of op een lokale server.

Welke soorten informatie slaat een bodycam op?

Wanneer de bodycam wordt ingeschakeld, verzamelt hij video- en audiobeelden. De bodycam voorziet de beelden automatisch van GPS-coördinaten en een datum- en tijdstempel. De beelden leggen vaak gezichten, handelingen en gesprekken vast. Sommige bodycams bieden de mogelijkheid om live te streamen, zodat er op afstand kan worden meegekeken.

Hoe gebruikt u een bodycam?

Gebruikers kunnen de bodycam activeren met een knop op het apparaat. De meeste bodycams bieden 30 seconden of langere voor opname, voordat de bodycam wordt geactiveerd. Deze functie heet pre-recording.

De bodycam kan videobeelden verzamelen wanneer de gebruiker dit nodig acht, bijvoorbeeld tijdens een doorzoeking, aanhouding, gesprek of achtervolging. De gebruiker dient vooraf mede te delen dat hij de bodycam gaat activeren. Doordat bodycams video en audio van mensen vastleggen, kunnen deze gegevens worden gedigitaliseerd en gebruikt voor gezichtsherkenning en als bewijsmateriaal.

Waar worden de gegevens opgeslagen?

Naast de bodycam zelf bieden de meeste fabrikanten software en mogelijkheden voor gegevensopslag aan. De software zorgt ervoor dat de gegevens veilig worden geüpload naar een lokale server of in de cloud. De beelden en de bodycam zelf zijn voorzien van een encryptie, zodat de informatie nooit zonder toestemming bekeken kan worden.

Hoe draagt u een bodycam?

De meeste leveranciers hebben een breed assortiment aan bevestigingsmogelijkheden, zodat de camera op elk type kleding gedragen kan worden. De bodycams kunnen tevens worden geleverd met enkelvoudige of meervoudige dockingstations. Als ze in het dockingstation staan, worden de gegevens automatisch geüpload.

Welk merk maakt de beste bodycams?

In een relatief korte tijd zijn veel merken bodycams gaan maken. De kwaliteitsverschillen lopen sterk uiteen. Het is daarom belangrijk eerst goed te kijken naar de wensen, eisen en de gebruiksintensiteit van uw organisatie. Disseldorp Techniek ondersteunt u graag in dit proces en biedt uitgebreide testmogelijkheden. Wij leveren uitsluitend bodycams van het hoogwaardige Nederlandse merk Zepcam.

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend testen met bodycams? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info