• Ons adres:Kleveringweg 31, Delft
 • Neem contact op:015 364 8958

Bodycam

De bodycam of bodyworn camera biedt vele voordelen voor bijvoorbeeld handhavers, hulpverleners en beveiligers. De aanwezigheid van deze camera minimaliseert agressie omdat alle acties en daden op beeld zullen worden vastgelegd. Mocht de situatie toch escaleren dan levert de camera zeer gedegen en hoge kwaliteit beeldmateriaal voor bewijsvoering op.

Bodycam voordelen

 • Minimaliseert agressie
 • Bewijsmateriaal
 • Eenvoudig in gebruik
 • Extra veiligheid
 • Live meekijken mogelijk
 • Hoge kwaliteit beeldmateriaal
 • Robuust
 • GPS voor locatiebepaling

Wat is een bodycam?

De bodycam is een camera die op het lichaam wordt gedragen. Doordat de camera op het lichaam wordt gedragen is het mogelijk om precies te zien wat de drager ziet en hoort. De camera beschikt over een geheugen waar de beelden op worden opgeslagen en met sommige toestellen is het ook mogelijk om live mee te kijken met de gebruiker en deze via GPS te volgen.

Assortiment

Bodycams zijn niet meer weg te denken bij de politie en hulpverleners. Vanaf nu zijn bodycams ook beschikbaar voor andere dienst en hulpverleners om de veiligheid verder te verhogen. Op deze pagina leest u meer over de merken, wat bodycams allemaal kunnen en welke voordelen dit apparaat biedt.

Wij verkopen uitsluitend de beste kwaliteit bodyworn camera’s zodat wij u kunnen garanderen dat u altijd op de camera kunt rekenen en over het beste beeldmateriaal beschikt. Disseldorp Techniek levert bodycams van de merken: Zepcam, Edesix, MotorolaHytera en Telo. Op deze pagina vindt u onze meest verkochte modellen, prijzen kunt u bij ons opvragen middels een offerte aanvraag.

Kan een bodycam meer dan alleen filmen?

Naast de hoofdtaak filmen heeft een bodycam vaak nog andere functionaliteiten zoals GPS, handmicrofoon functie en een Push-to-Talk functie. Telo en Hytera maken een model dat tevens functioneert als volwaardig 4G portofoon en bodycam in één.

Welke merken maken bodycams?

Binnen ons assortiment hebben wij verschillende merken bodycams. Al deze merken hebben hun eigen voordelen, welke het beste bij uw organisatie past is afhankelijk van uw eisen en de andere apparatuur waar de bodycams mee moeten samenwerken.

Zepcam

Bodycam

De Zepcam is een bijzonder gebruiksvriendelijke bodycam van Nederlandse bodem, een product om trots op te zijn. Zowel de Zepcam T2+ als de ondersteunende software en hardware maken dit een product dat zeer eenvoudig is in gebruik en het beheer volledig automatisch doet zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Naast de Zepcam T2+ heeft Zepcam een zeer uitgebreid assortiment aan slimme dockingsstations en draag mogelijkheden. De Zepcam is in gebruik bij onze eigen politie korpsen en vele hulpverleners in het binnen en buitenland. Disseldorp Techniek is partner van Zepcam voor de Nederlandse markt.

Motorola/Edesix

Motorola produceert twee bodycams, de VT100 en VB400. De VT100 is een zeer compacte en eenvoudige bodycam wat hem geschikt maakt voor de detailhandel en zorg. De VB400 is robuust en heeft een lange accuduur met pre record functie.

Sinds Motorola de Bodycam producent Edesix heeft overgenomen zijn wij ook dealer van dit merk. Het product en accessoires gamma is zeer breed en omvat verschillende dockingstation en vele soorten accessoires.

Hytera

Het merk Hytera heeft een uitgebreide assortiment bodycams met vier verschillende modellen. De VM550 is het instapmodel dat beschikt over onder andere WiFi, Bluetooth, noodknop en kan ook worden gebruikt als handmicrofoon voor de portofoon. Wanneer naast de functionaliteiten van de VM550 ook nachtzicht en een beeldscherm om de opnames direct te bekijken wenselijk zijn dan is de VM550D de bodycamera die hierbij aansluit.

De topmodellen van Hytera zijn de VM685 en de VM780. De VM685 beschikt onder andere over de mogelijkheid om direct te streamen wanneer gekoppeld aan een Hytera multi mode portofoon. De VM780 is een 4G portofoon gecombineerd met een bodycam, dit zorgt er voor dat de gebruiker nog maar één apparaat hoeft mee te dragen wat het werken makkelijker maakt

Veelgestelde vragen

Wat voor soorten bodycams zijn er?

Binnen ons assortiment vindt u verschillende soorten bodycams. De standaard bodycam kan filmen, foto’s maken en geluid opnemen. De uitgebreidere bodycam beschikt vaak over nightvision, een kleurenbeeldscherm en wifi, zodat hij eenvoudig aan een netwerk verbonden kan worden.

De meest compleet uitgeruste bodycams beschikken ook over een push-to-talk functie, waardoor ze direct als 4G portofoon kunnen worden ingezet. Deze body-worn camera’s kunnen ook direct live streamen, waardoor de meldkamer met de drager mee kan kijken.

Welke accessoires zijn er voor bodycams?

Misschien wel de belangrijkste accessoire is het harnas of de mount waaraan de bodycam bevestigd wordt. Dit zorgt ervoor dat de bodycam op een plek kan worden gedragen die voor de gebruiker het prettigst is. De meest voorkomende harnassen hebben een magneetclip om de camera op de borst of schouder te dragen.

Om de bodycam snel en eenvoudig op te laden, zijn er verschillende vak laders leverbaar, waaronder 4/6/8-voudige vak laders afhankelijk van het merk. Deze laders zorgen ervoor dat u niet steeds een stekker hoeft in te pluggen, maar de camera alleen in de lader hoeft te plaatsen. De meeste merken beschikken over een lader die na het plaatsen van de camera ook direct de video’s en foto’s van het apparaat opslaat in de cloud of op een lokale server.

Welke soorten informatie slaat een bodycam op?

Wanneer de bodycam wordt ingeschakeld, verzamelt hij video- en audiobeelden. De bodycam voorziet de beelden automatisch van GPS-coördinaten en een datum- en tijdstempel. De beelden leggen vaak gezichten, handelingen en gesprekken vast. Sommige bodycams bieden de mogelijkheid om live te streamen, zodat er op afstand kan worden meegekeken.

Hoe gebruikt u een bodycam?

Gebruikers kunnen de bodycam activeren met een knop op het apparaat. De meeste bodycams bieden 30 seconden of langere voor opname, voordat de bodycam wordt geactiveerd. Deze functie heet pre-recording.

De bodycam kan videobeelden verzamelen wanneer de gebruiker dit nodig acht, bijvoorbeeld tijdens een doorzoeking, aanhouding, gesprek of achtervolging. De gebruiker dient vooraf mede te delen dat hij de bodycam gaat activeren. Doordat bodycams video en audio van mensen vastleggen, kunnen deze gegevens worden gedigitaliseerd en gebruikt voor gezichtsherkenning en als bewijsmateriaal.

Waar worden de gegevens opgeslagen?

Naast de bodycam zelf bieden de meeste fabrikanten software en mogelijkheden voor gegevensopslag aan. De software zorgt ervoor dat de gegevens veilig worden geüpload naar een lokale server of in de cloud. De beelden en de bodycam zelf zijn voorzien van een encryptie, zodat de informatie nooit zonder toestemming bekeken kan worden.

Hoe draagt u een bodycam?

De meeste leveranciers hebben een breed assortiment aan bevestigingsmogelijkheden, zodat de camera op elk type kleding gedragen kan worden. De bodycams kunnen tevens worden geleverd met enkelvoudige of meervoudige dockingstations. Als ze in het dockingstation staan, worden de gegevens automatisch geüpload. U kunt de bodycams van Hytera ook gebruiken als handmicrofoon.

Welk merk maakt de beste bodycams?

In een relatief korte tijd zijn veel merken bodycams gaan maken. De kwaliteitsverschillen lopen sterk uiteen. Het is daarom belangrijk eerst goed te kijken naar de wensen, eisen en de gebruiksintensiteit van uw organisatie. Disseldorp Techniek ondersteunt u graag in dit proces en biedt uitgebreide testmogelijkheden. Binnen ons assortiment hebben we de merken Zepcam, Motorola en Hytera.

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend testen met bodycams? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 015 364 8958

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info