• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Portofoon gebruik in luidruchtige omgevingen

Headsets voor luidruchtige omstandigheden

28 april, 2020


Portofoons maken het mogelijk om in zelfs de meest luidruchtige omgevingen 1,5 meter of meer afstand te houden en voorkomen dat uw productieproces stil komt te liggen tijdens deze crisis. Portofoons kunnen worden uitgerust met speciale headsets die er voor zorgen dat uw personeel onderling kan communiceren en een veilige afstand kan bewaren om de veiligheid te waarborgen. 

Welke portofoons zijn geschikt voor luidruchtige omgevingen?

Afhankelijk van de afstanden waarover u wilt communiceren kunt u kiezen voor een portofoon met of zonder vergunning. Wanneer u de portofoons alleen wilt gebruiken voor communicatie op korte afstanden dan zullen portofoons zonder vergunning voldoen, wanneer u de portofoons nu of in de toekomst ook wilt gebruiken voor communicatie over lange afstand dan kan het beter zijn om voor een portofoon te kiezen met vergunningsplicht. Indien u graag eerst wilt testen dan heeft u hiervoor bij Disseldorp Techniek vrijblijvend deze mogelijkheid. 

Welke soorten headsets zijn er?    

hoofdtelefoon

Het traditionele type headset en geschikt voor zeer luidruchtige omgevingen. Op het headset zelf zit een spreekknop die gebruik kan worden om te communiceren. De SNR van dit soort headsets is 24 tot 25 DB, dit betekend dat hij het omgevingsgeluid met 25 DB dempt. Dit type headset kunnen wij leveren van onder andere Motorola en Ceotronics. Tevens zijn er modellen die speciaal geschikt zijn voor gebruik met een helm. 

Portofoon gebruik in luidruchtige omgevingen

Transducer en bone conduction hoofdtelefoon 

Dit soort headsets zorgen ervoor dat u gehoorbescherming kunt dragen en toch kunt horen welke berichten er op de portofoon binnenkomen. De transducers sturen trillingen direct door naar de binnenkant van het oor. Dit type headset kunnen wij leveren van Motorola en savox. Tevens zijn er modellen die gedragen kunnen worden met een volledig gesloten helm zoals een motor of brandweer helm. 

Het type dat het beste past binnen uw organisatie is afhankelijk van de voorkeur van uw werknemers, de omgeving en hun uitrusting. Indien u al portofoons heeft dan helpen wij u graag de passende headsets te vinden. 

Heeft u nog vragen over headsets die geschikt zijn voor luidruchtige omgevingen of wilt u vrijblijvend testen? Neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info