• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Portofoon gebruik in luidruchtige omgevingen

Portofoon gebruik in luidruchtige omgevingen

10 mei, 2018


Portofoon gebruik in luidruchtige omgevingen. Wanneer u portofoons gebruikt in ruimtes of omgevingen waar veel lawaai is van machines of uit de omgeving kan het lastig zijn om inkomende gesprekken te verstaan. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk, in deze blog bespreken we deze en bekijken de voor en nadelen.

Portofoon met trilfunctie

De portofoon met trilfunctie zorgt ervoor dat u ongeacht de omgevingsgeluiden voelt dat u een oproep ontvang. Het combineren van de trilfunctie met een koptelefoon werkt het meest optimaal in luidruchtige omgevingen. De portofoon met trilfunctie kan ook van pas komen wanneer er vooral stil moet worden gewerkt. Lang niet alle portofoons hebben een trilfunctie, Sommige portofoons kunnen achteraf worden uitgerust met een trilfunctie zoals bijvoorbeeld de Motorola Mototrbo serie.

Koptelefoon

Met speciale geluidsdichte koptelefoons is het mogelijk om te kunnen spreken en luisteren in zeer luidruchtige omgevingen. De koptelefoon sluit uw oren af van de omgevingsgeluiden zodat u de spraakberichten kunt verstaan. De koptelefoon zal worden aangesloten op de portofoon. Het nadeel van deze koptelefoon is dat u helemaal geen omgevingsgeluiden meer kunt horen, ook niet als uw collega tegen u spreekt. Het bijkomende voordeel van deze oplossing is dat ook uw gehoor wordt beschermd.

Bone conduction headset
Dit is een speciaal headset die wordt gedragen om of op uw hoofd, dit systeem werkt zonder microfoon en vangt de spraaksignalen op via de trillingen in uw hoofd. Zo heeft u geen microfoon die verstoord kan worden door een luidruchtige omgevingsgeluiden omdat deze niet door dit headset worden opgevangen.

Inear headset
Dit is een headset met een oor plug die u in uw oor duwt zodat u minder last heeft van omgevingsgeluiden. Dit soort headsets wordt veel gebruikt door beveiliging omdat deze tevens vrij onzichtbaar zijn door het doorzichtige kabeltje. De headsets zijn erg licht maar niet geschikt voor extreem lawaaierige ruimtes omdat de het geluid van buitenaf niet voldoende afschermen.

Wilt u meer informatie over het werken met portofoons in omgevingen met veel lawaai? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info