• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302
4G portofoons

4G portofoons of reguliere portofoons?

30 juni, 2021


Nu de 4G portofoon inmiddels al meerdere jaren verkrijgbaar is en uitgegroeid tot een volwaardige oplossing voor professionele organisaties komt de vraag “Moeten wij kiezen voor 4G portofoons of reguliere portofoons?” steeds vaker voor. Deze korte blog staat in het teken van dit onderwerp zodat u een beter beeld krijgt welke van deze twee soorten portofoons het beste bij uw organisatie kan passen. In sommige situaties is het antwoord simpel en in andere gevallen lastiger vanwege de wensen en eisen die de gebruiker heeft.

Waarom 4G portofoons?

De eerste reden om voor 4G portofoons te kiezen is dat een digitale portofoon niet het gewenste bereikt haalt en er geen versterkers kunnen worden geplaatst om het bereik te vergroten. De 4G portofoon is in deze situatie de meest voor de hand liggende en eenvoudigste oplossing om toch het gewenste bereik te behalen.

De 4G portofoon wordt om verschillende redenen gekozen, zoals:
 • Veel bereik nodig, stedelijk, landelijk of zelfs door heel Europa
 • Eenvoudige meldkamer software
 • Geen vergunning nodig
 • Wisselende werklocaties

Waarom portofoons met een eigen netwerk?

Onder portofoons met een eigen netwerk verstaan we portofoons met 1 of meerdere versterkers/trunking of een Tetra netwerk. Portofoons met een eigen netwerk zijn het meest voor de hand liggend wanneer er uiterst betrouwbare communicatie gewenst is op een specifieke locatie zoals bijvoorbeeld in de industrie of BHV.

De portofoon met eigen netwerk wordt om verschillende redenen gekozen, zoals:
 • Eigen onafhankelijk netwerk noodzakelijk of geen noodzaak om buiten het terrein/gebied te communiceren
 • Geen vaste maandelijkse kosten
 • Onvoldoende 4G bereik
 • Hoogst haalbare betrouwbaarheid
 • Eigen frequenties

Combinatie van 4G portofoons en conventionele portofoons

Het beste van deze twee portofoons combineren? Het is mogelijk. Op uw eigen bedrijfsterrein maakt u gebruik van het eigen portofoon netwerk en wanneer er gewerkt moet worden buiten dit terrein kan de 4G portofoon gebruikt worden die gekoppeld is aan uw eigen portofoon netwerk.

Gaat de 4G portofoon de reguliere portofoon vervangen?

Nee, dit zijn twee technologieën die naast elkaar zullen bestaan en elkaar zullen aanvullen in plaats van de strijd aan gaan. Beide type portofoons en bijbehorende netwerken hebben hun voor en nadelen welke nu en in de toekomst zullen blijven bestaan en ook het 5G netwerk zal dit niet veranderen.

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen en argumenten te benoemen. Het type portofoon en netwerk dat het beste past binnen uw organisatie is afhankelijk van de voorkeur van u, uw werknemers en het werkgebied.

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend een advies welk type portofoon het beste bij uw organisatie past? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak en test bij u op locatie.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info