Portofoons

Vijf tips bij portofoons huren

Portofoons huren is bij Disseldorp Techniek erg eenvoudig, toch zijn er dingen die belangrijk zijn om te weten en in overweging te nemen. Alle aspecten die komen kijken bij het huren van portofoons zetten wij hier voor u op een rijtje zodat u beschikt over perfecte communicatie tijdens uw evenement, festival andere werkzaamheden.

1.Weet hoeveel portofoons er nodig zijn.

Maak vooraf een schema waarop staat wie er portofoons bij zich moeten dragen en op welke locaties u een basispost wilt hebben. Dit zorgt van tevoren voor een duidelijk overzicht zodat jullie nooit te veel portofoons huren.

2. overweeg een versterker.

wanneer u moet communiceren over lange afstanden of op een locatie waar veel bereik beperkende objecten staan kan het noodzakelijk zijn om een versterker bekend als een repeater te plaatsen. De repeater ontvangt het bericht van de portofoon en zendt het versterkt uit. Wanneer u twijfelt of u een repeater nodig heeft neem dan contact met ons op zodat wij u van advies kunnen voorzien.

3. Geef elke post en gebruiker van portofoons een eigen Callsign.

Om gemakkelijk en duidelijk te communiceren is het handig om alle portofoons en posten te voorzien van een callsign. Een callsign staat voor een afkorting die de post of persoon aangeeft. Handig om te gebruiken is het Navo alfabet:

A = alfa
B = bravo
C = charlie
D = delta
E = echo
F = foxtrot
G = golf
H = hotel
I = india
J = juliett
K = kilo
L = lima
M = mike
N = november
O = oscar
P = papa
Q = quebec
R = romeo
S = sierra
T = tango
U = uniform
V = victor
W = whiskey
X = x-ray
Y = yankee
Z = zulu

Wanneer u bijvoorbeeld de Toegangs controle wilt oproepen wordt dat Tango-Charlie en wanneer er meerdere toegangs controles zijn kunt u door nummeren met Tango-Charlie 1, Tango-Charlie 2 enzovoort.

4. Bestel reserve batterijen indien nodig.

Gemiddeld gaan de batterijen van Motorola portofoons tussen de 6 en 8 uur mee. Wanneer u ze constant in bedrijf moet houden zonder tussen pauze dan zal u reserve batterijen nodig hebben. Wanneer u extra batterijen huurt kunt u direct weer verder wanneer de portofoon leeg raakt. Naast portofoons huren doet u er dan ook verstandig aan batterijen te huren.

5. Geef de gebruikers een korte cursus in het gebruik van portofoons.

Portofoons zijn zeer eenvoudig in gebruik toch komt het vaak voor dat het niet voor iedereen even duidelijk is hoe portofoons het beste gebruikt kunnen worden. Daarom nog even een korte opsomming wat de gebruikers moeten weten om feilloos met de portofoons te kunnen werken:

  • kort en bondig taalgebruik. Bedenk wat je wilt zeggen voordat je de zendknop indrukt.
  • Leg alle knoppen en functies uit.
  • Bij gebruik met een repeater eerst de zendknop 1 á 2 seconden ingedrukt houden voordat er gesproken wordt.

Wanneer u deze vijf tips in acht neemt zult u voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan tijdens het gebruik van portofoons.  Neem contact met ons op om te portofoons huren.