• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Portofoons huren is de oplossing Motorola DP4400e Portofoon

Vijf tips bij portofoons huren

27 september, 2016


Portofoons huren is bij Disseldorp Techniek erg eenvoudig. Toch zijn er dingen die belangrijk zijn om te weten en in overweging te nemen. Alle aspecten die komen kijken bij het huren van portofoons zetten we hier voor u op een rijtje, zodat u beschikt over perfecte communicatie tijdens uw evenement, festival of andere werkzaamheden.

1.Weet hoeveel portofoons er nodig zijn

Maak vooraf een schema waarop staat wie er portofoons bij zich moeten dragen en op welke locaties u een basispost wilt hebben. Dit zorgt van tevoren voor een duidelijk overzicht, zodat jullie nooit te veel portofoons huren.

2. Overweeg een versterker

Wanneer u moet communiceren over lange afstanden of op een locatie waar veel bereikbeperkende objecten staan, kan het noodzakelijk zijn om een versterker, ook wel bekend als een repeater, te plaatsen. De repeater ontvangt het bericht van de portofoon en zendt het versterkt uit. Wanneer u twijfelt of u een repeater nodig heeft, neem dan contact met ons op, zodat we u van advies kunnen voorzien.

3. Geef elke post en gebruiker van portofoons een eigen callsign

Om gemakkelijk en duidelijk te communiceren is het handig om alle portofoons en posten te voorzien van een callsign. Een callsign staat voor een afkorting die de post of persoon aangeeft. Handig om te gebruiken is het Navo alfabet:

A = alfa
B = bravo
C = charlie
D = delta
E = echo
F = foxtrot
G = golf
H = hotel
I = india
J = juliett
K = kilo
L = lima
M = mike
N = november
O = oscar
P = papa
Q = quebec
R = romeo
S = sierra
T = tango
U = uniform
V = victor
W = whiskey
X = x-ray
Y = yankee
Z = zulu

Wanneer u bijvoorbeeld de toegangscontrole wilt oproepen, wordt dat Tango-Charlie en wanneer er meerdere toegangscontroles zijn kunt u doornummeren met Tango-Charlie 1, Tango-Charlie 2 enzovoort.

4. Bestel reservebatterijen indien nodig

Gemiddeld gaan de batterijen van Motorola portofoons tussen de 6 en 8 uur mee. Wanneer u ze constant in bedrijf moet houden zonder tussen pauze dan zal u reserve batterijen nodig hebben. Wanneer u extra batterijen huurt kunt u direct weer verder wanneer de portofoon leeg raakt. Naast portofoons huren doet u er dan ook verstandig aan batterijen te huren.

5. Geef de gebruikers een korte cursus in het gebruik van portofoons

Portofoons zijn zeer eenvoudig in gebruik. Toch komt het vaak voor dat het niet voor iedereen even duidelijk is hoe portofoons het best gebruikt kunnen worden. Daarom nog even een korte opsomming wat de gebruikers moeten weten om feilloos met de portofoons te kunnen werken:

  • Kort en bondig taalgebruik: bedenk wat uwilt zeggen voordat u de zendknop indrukt.
  • Leg alle knoppen en functies uit.
  • Bij gebruik met een repeater: eerst de zendknop 1 á 2 seconden ingedrukt houden voordat er gesproken wordt.

Wanneer u deze vijf tips in acht neemt, zult u voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan tijdens het gebruik van portofoons. Naast het huren van portofoons kunt u bij ons terecht voor portofoons kopen. Neem contact met ons op om portofoons te huren of kopen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info