• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Belgisch-politie-zepcam

Belgische politie met ZEPCAM

19 december, 2023


De laatste jaren zag de Belgische politie een toenemend aantal bedreigende incidenten op het werk, maar ook meer behoefte aan transparantie van het publiek. De belgische politie moest veiliger. Ontdek waarom eerste commissaris Vanhees van de politiezone Marlow ZEPCAM vergelijkt met Apple en hoe hij een product kreeg dat beter is afgestemd op de eisen van de politie en de Belgische wetgeving.

De uitdaging

De Belgische politie heeft de voorbije jaren een stijging van het aantal geweldsincidenten gekend, alsook een behoefte aan meer transparantie. Aangezien veiligheid en transparantie voor de Belgische politie van het allergrootste belang zijn, moest de huidige situatie veranderen. De werkveiligheid van politieagenten moet beter, storend gedrag tegen hen moest worden teruggedrongen en veiligheid en transparantie gewaarborgd. Geïnspireerd door de politie in de stad en gemeente Mechelen, besloot de Belgische politiezone Marlow om in mei 2020 ook bodycams te gaan gebruiken.

De oplossing moest aan verschillende uitdagende eisen voldoen:

– De bodycams moesten zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te gebruiken zijn
– De software moest voldoen aan de strenge privacy-eisen van de Belgische politie
– De veiligheid van de gegevens was van het grootste belang

De oplossing voor een veiligere Belgische politie met Zepcam

Na een proef met verschillende merken koos de Belgische politiezone Marlow na een succesvolle demo, voor de ZEPCAM T2+ oplossing. Dit is een schaalbare oplossing, bestaande uit hardware en software componenten. Het wordt “vergelijkbaar met Apple, terwijl andere merken vergelijkbaar zijn met Android” genoemd door eerste commissaris in de Marlow-zone Philip Vanhees. Gebruikers en bodycams kunnen onbeperkt worden toegevoegd. De bodycams zijn comfortabel om te dragen en lokale rechtshandhavingsambtenaren hebben gemerkt dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, zonder onnodige toevoegingen. De ideale oplossing dus voor een veiligere Belgische politie.

Ook de uitstekende audio- en beeldkwaliteit van ZEPCAM bodycams wordt als zeer bevredigend ervaren. De docking stations zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing. Deze maken niet alleen een snelle offloading van gegevens mogelijk, maar zij regelen ook de hoeveelheid gegevens die door het datanetwerk gaat, zodat dit alle informatie kan verwerken zonder andere systemen negatief te beïnvloeden. De geïntegreerde aanpak van apparaat en software maakt snel en eenvoudig videobeheer mogelijk en voldoet aan alle gegevensveiligheidsnormen. ZEPCAM biedt ook klantenondersteuning bij elke stap van de weg, van setup, tot training, tot implementatie.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info