• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Portofoons zorgen voor meer veiligheid

Portofoons zorgen voor meer veiligheid

5 maart, 2018


Naast dat portofoons zich uitstekend lenen voor snelle en ruisloze communicatie, bevatten portofoons veel verschillende veiligheidsvoorzieningen die hét verschil kunnen maken in het redden van een leven. In deze blog wordt een aantal van die functies belicht.

VOX Voice Activation

Spraakactivering is een functie die aanwezig is op de meeste portofoons. Een eenvoudige functie die hands-free communicatie mogelijk maakt tijdens het gebruik. VOX is ideaal voor bijna alle portofoon gebruikers. De meeste portofoons zijn uitgerust met een eenvoudige VOX-functie, wat betekent dat er geen extra apparatuur nodig is. Als een portofoon hier niet over beschikt dan zijn er accessoires die VOX-compatibel zijn zoals luidsprekermicrofoons of headsets.

GPS

Het Global Positioning System is een mechanisme dat een aantal satellieten gebruikt om de positie van de portofoon te bepalen. Hierdoor weet u precies waar de portofoon gebruiker zich bevindt. Gecombineerd met een andere functie die we ook in deze blog zullen benoemen kan GPS een zeer belangrijk hulpmiddel zijn.  In samenwerking met de Man Down-functie, kunt u een persoon dat in gevaar is snel vinden en helpen.

Man down

Een functie die van vitaal belang is in gevaarlijke werkomgevingen is de Man Down. Tijdens het op afstand monitoren van individuele werknemers kan deze functie de richting van de portofoon detecteren, detecteren of de portofoon rechtop staat of niet en detecteren of de portofoon op zijn kant ligt en dat er een probleem is. Door het probleem automatisch te detecteren, wordt een oproep voor het melden van hulp geactiveerd en verzonden naar teamleden. De man down functie werkt het beste in combinatie met GPS zodat u direct weet waar het persoon in nood zich bevindt.

Lone Worker

Dit is een functie die in het zelfde straatje valt als man down. Deze functie controleert de activiteitenniveaus van de gebruikers. De portofoon detecteert volgens een vooraf ingestelde tijdsperiode of de gebruiker inactief is, bijvoorbeeld 30 minuten, een geluid zal op de radio worden afgespeeld. Als dit geluid niet wordt beantwoord door de gebruiker, wordt een waarschuwing verzonden naar de andere portofoons of de meldkamer zodat er iemand naar de plaats van het incident gestuurd kan worden. Lone Worker is vaak gemakkelijk te installeren in vele portofoons tegen een gemiddeld prijsniveau, portofoons zoals modellen van Motorola en Hytera.

Alarmmelding

Als een belangrijk bericht snel naar een team moet worden doorgestuurd, moet een alarmmelding met hoge prioriteit voorrang hebben. Als een onmiddellijk gevaar zich voordoet, kan een alarmmelding een bericht met hoge prioriteit toestaan ​​om eventuele lopende communicatie tussen medewerkers te onderbreken. De alarmmelding kan ook worden gebruikt voor niet-urgente gevallen om berichten door te geven waarvan alle gebruikers kennis moeten nemen.

Noodknop

Een noodknop is vaak aanwezig op portofoons, deze heeft meestal een oranje kleur en is boven op de portofoon te vinden. Deze kan worden geprogrammeerd om een ​​basisstation of andere portofoon binnen een groep te alarmeren, als de gebruikte portofoons een display hebben, zal het scherm het ID van de portofoon in gevaar weergeven waardoor er snel actie kan worden ondernomen. Gezien veel portofoons over deze optie beschikken, is dit een veiligheidsfunctie die van het grootste belang is in bijna alle werkomgevingen.

Wilt u meer informatie over deze veiligheidsfuncties of wilt u vrijblijvend portofoons testen? Bij Disseldorp Techniek kunt u zowel portofoons huren als portofoons kopen. Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer over alle mogelijkheden!

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info