• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Portofoons testen

Portofoons overtreffen telefoons en andere communicatie apparatuur

12 april, 2016


Het kopen van portofoons voor uw bedrijf is een belangrijke stap om de productiviteit, efficiëntie en veiligheid te verhogen. Om het maximale uit uw investering te halen, moet u echter afwegen hoe uw mensen met elkaar communiceren en of portofoons ze efficiënter laten werken.

De meeste mensen communiceren met vaste telefoons, mobiele telefoons, e-mail en sms. Dit werkt prima in sommige omstandigheden, maar faalt in andere omstandigheden.

Voordelen van de portofoon

Vaste telefoons

Vereisen een vaste locatie en zijn perfect geschikt voor mensen die werkzaam zijn achter een bureau. Maar veel minder praktisch op een werkvloer, bouwplaats, school campus, of ander werkplekken waar de werknemers mobiel moeten zijn en tegelijkertijd met elkaar moeten praten.

Mobiele telefoons

Mobiele telefoons en smartphones bieden uitstekende mobiele communicatie zolang de batterijen zijn opgeladen en voldoende signaalsterkte hebben. De mobiele dekking is op sommige werkplekken onvoldoende en helemaal niet beschikbaar in afgelegen gebieden. Neem bijvoorbeeld plekken als trappenhuizen, ondergrondse tunnels en kelders waar totaal geen bereik is. Bovenal raakt het mobiele netwerk vaak overbelast in een noodsituatie, waardoor hij onbruikbaar is in de belangrijkste situatie die zich voor kan doen.

Sms en e-mail

Dit zijn prima opties als er geen directe reactie of actie nodig is. Sommige mensen voelen zich prettiger bij een direct gesprek omdat sommige berichten duidelijker over komen via de stem en er direct gereageerd moet worden.

Vier redenen waarom portofoons beter presteren

Het contrast tussen telefoon, sms en e-mail weergegeven met de voordelen van portofoons.

Mobiel

Portofoons zijn duurzamer in zware omstandigheden en vaak waterdicht en stofdicht zodat ze blijven werken en overal kunnen worden gebruikt. In tegenstelling tot mobiele telefoons zijn obstructies geen belemmering meer door portofoons met extra vermogen of de toevoeging van repeaters om het signaal bereik te vergroten. In grote gebouwen en terreinen kan doormiddel van antennes het bereik worden vergroot zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

Eén druk op de knop

Gebruikers staan met één druk op de knop met elkaar in verbinding en hoeven niet te scrollen door een lijst met contacten in hun mobiel. Bovendien kunnen er groepen worden geprogrammeerd zodat het mogelijk is om te communiceren met andere teams of één-op-één. Deze flexibele opties maken de werknemers veel efficiënter, en zijn van onschatbare waarde in noodsituaties of andere situaties waar de kritische communicatie van vitaal belang is.

Real-time

1 druk op de knop maakt directe spraakcommunicatie mogelijk. Directe communicatie is van vitaal belang in noodgevallen wanneer vertragingen levens kan kosten. Directe communicatie is ook van groot belang voor de onderhoudstechnici bij het verhelpen van storingen of om verkopers te helpen bij het controleren van het magazijn om te zien of er nog meer producten beschikbaar zijn.

One-to-many, many-to-one

Met een portofoonnetwerk kan een enkele persoon meerdere mensen oproepen met 1 druk op de knop. Denk eens aan dat de laatste keer dat u probeerde een conference call op te zetten of verschillende werkgroepen probeerde op te roepen met uw mobiele telefoon.

Digitale technologie maakt portofoons nog waardevoller

Digitale portofoons zetten stem signalen om in gegevens die ten opzichte van traditionele portofoons via een netwerk kunnen worden verzonden. Dit kan zowel bedraad als draadloos. Dit maakt uw portofoon een computer die teksten kan verzenden, tekst en e-mails kan ontvangen en stem signalen verzend over de hele wereld via het internet.

Digitale portofoons van bijvoorbeeld Motorola of Hytera hebben een veel betere geluidskwaliteit in lawaaierige gebieden en gebruiken minder stroom dan analoge portofoons. De digitale portofoon genereren gebruikersgegevens die kunnen helpen bij de track&trace van mensen op locatie en helpen bij het identificeren van inefficiënties om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Terwijl sommige mensen zich afvroegen of mobiele telefoons de portofoon overbodig zouden maken, heeft de portofoon bewezen superieur te zijn aan de mobiele telefoon in vele omstandigheden.

Wilt u ook uw communicatievraagstuk oplossen met portofoons? Bij Disseldorp Techniek kunt u zowel portofoons kopen als portofoons huren. Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info