• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Walkie talkie

Wat zijn professionele walkie talkies?

Professionele walkie talkies, ook wel bekend als portofoons, zijn communicatiemiddelen die voornamelijk worden gebruikt in het bedrijfsleven en de beveiligingssector. Walkie talkies stellen gebruikers in staat om over relatief grote afstanden met elkaar te communiceren en elkaar op die manier snel op de hoogte te kunnen stellen. Naast het bevorderen van een soepele samenwerking waarborgt een walkie talkie tevens een hoge kwaliteit en uitstekende ontvangst. Wanneer er gevaar dreigt kan er direct alarm worden geslagen waardoor medewerkers zich snel in veiligheid kunnen brengen. De professionele walkie talkies worden onder andere door de politie, brandweer of evenementenbeveiliging ingezet.

Met behulp van een walkie talkie kunnen verdachte situatie direct gemeld en besproken worden, zodat er snel overgegaan kan worden tot actie. Een portofoon verbetert daarmee de veiligheid in uw bedrijf en maakt communiceren een stuk praktischer. Het grote voordeel van een professionele walkie talkie is dat u geen gebruik hoeft te maken van mobiele telefoons. De voornaamste reden hiervan is dat een walkie talkie een veel beter bereik heeft dan die van consumentenapparaten en mobiele telefoons.

Soorten walkie talkies

Disseldorp Techniek is een grote aanbieder van professionele walkie talkies en portofoons. Wij bieden een breed scala aan verschillende soorten walkie talkies voor diverse behoeften en werkomgevingen. Onze walkie talkies zijn bijvoorbeeld waterproof, slijtvast en werken in zeer ongewone omstandigheden.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van de beschikbare modellen:

Motorola R7

De Motorola R7 is een voorbeeld van een professionele walkie talkie die veel gebruikt wordt in de industriële sector en ideaal is voor evenementen. Medewerkers kunnen op grote afstand met elkaar spreken, en voor de veiligheid is er ook een noodknop op het apparaat aanwezig. Tijdens een calamiteit, mededeling of spoedklus moet het apparaat direct signaal af kunnen geven. De Motorola R7 is daarom ideaal voor diverse beroepen waar veiligheid en snel handelen essentieel zijn.

Caltta PH600

De Caltta PH600 is compact en weegt bijna niets waardoor de walkie talkie makkelijk te dragen is. Het apparaat heeft een groot bereik, waardoor het zelfs mogelijk is om spraakberichten naar verschillende locaties te sturen. De Caltta PH600 kan bijvoorbeeld in steden ingezet worden, waar mensen op verschillende plaatsen aanwezig zijn, zoals toezichthouders, gemeentewerkers, beveiligers, ziekenhuispersoneel of chauffeurs in de transportsector. Daarnaast zijn deze walkie talkies ook uitermate geschikt voor organisaties met grote afdelingen.

Hytera AP515LF

Als u in de handel of de horeca werkzaam bent, is de Hytera AP515LF een uitstekende keuze. Het apparaat communiceert snel en op een hoog niveau. Het apparaat biedt snelle en hoogwaardige communicatie en stelt u in staat om uw collega’s op grote afstand te bereiken. Ze zijn daarom prima geschikt voor gebruik binnen kleine en middelgrote bedrijven. De Hytera AP515LF is voorzien van handige functies zoals ruisonderdrukking en een duurzame batterij die tot wel 25 uur meegaat.

Walkie talkie niet verplicht, wél onmisbaar

Er zijn uiteenlopende merken en modellen walkie talkies beschikbaar die onmisbaar zijn in het professionele bedrijfsleven. Grote bedrijven kunnen vaak niet zonder deze communicatiemiddelen omdat ze de sleutel zijn tot perfecte communicatie, extra veiligheid en een vlekkeloze samenwerking. Hoewel een walkie talkie of portofoon wettelijk niet verplicht is, kunnen ze wel levens redden. Daarom is het raadzaam om professionele walkie talkies op te nemen in uw veiligheidsprotocol. In het geval van nood, zullen uw medewerkers nooit te laat zijn met handelen.

Vergunning

Sommige portofoons vereisen een vergunning, voornamelijk modellen met een sterker signaal. Een professionele walkie talkie met een kleiner bereik is vrijgesteld van deze vergunningsplicht. De grens ligt op een bandhoogte van 446 MHZ. Deze walkie talkie zijn allemaal vergunningsvrij. Het bereik is met een maximaal vermogen van 0,5 watt, in een open veld, maximaal een kilometer. Wilt u gebruik maken van een walkie talkie met een hogere frequentie dan heeft u hiervoor een vergunning nodig. U vraagt deze vergunning aan via het Nederlandse Agentschap Telecom aan. Voor de vergunningaanvraag moet u goedkeuring krijgen en de gegevens van het apparaat en het gebruiksdoel verstrekken.

Professionele walkie talkie kopen

Wilt u professionele portofoons kopen, maar heeft u vragen over welke modellen het best aansluiten bij uw situatie? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten en laat u uitgebreid adviseren. U kunt uw walkie talkie altijd met passende accessoires uitbreiden om de connectie te verbeteren. Denk aan oortjes en versterkers.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info