• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

BHV portofoons

Wanneer de BHV organisatie in actie komt is het van groot belang dat de communicatie vlekkeloos verloopt. Portofoons en oproepsystemen zijn voor de BHV organisaties een belangrijk communicatiemiddel. BHV portofoons stellen de organisatie in staat om snel te reageren en schakelen tijdens een ongeval, brand of andere bedreigende situatie.

Over BHV portofoons

BHV portofoons zijn niets anders dan draagbare ontvang- en zendtoestellen. Het zijn zeer betrouwbare communicatiemiddelen die in beroepssectoren worden gebruikt waar een rotsvaste communicatielijn onontbeerlijk is. Hierbij kunt u denken aan sectoren zoals de bouwindustrie, de security sector, grote zorginstellingen en ziekenhuizen, de lucht- en scheepvaartindustrie, de detailhandel en grote warenhuizen.

Portofoons voor de BHV: Een korte geschiedenis

Portofoons bestaan al langer dan u wellicht zou denken. In 1913 werd de allereerste analoge portofoon door het Amerikaanse leger in gebruik genomen. Het zou nog 20 jaar duren voordat de analoge portofoon in 1933 ook voor het bedrijfsleven beschikbaar kwam op de reguliere markt. Tot op de dag van vandaag is de analoge portofoon een zeer betrouwbaar communicatiemiddel voor beroepsgroepen waarin een ijzersterke communicatie onontbeerlijk is.

Hierbij moet de kanttekening worden gemaakt dat de digitale portofoon snel aan terrein wint. De verwachting is dan ook dat in de toekomst de analoge portofoon na een eeuw van trouwe dienst het veld definitief zal ruimen voor de digitale opvolger. Lees onze om meer te lezen over het verschil tussen analoge en digitale portofoons.

Zijn portofoons voor BHV personeel verplicht?

Een veelvoorkomend misverstand binnen bedrijven is dat zij in de veronderstelling zijn dat het hebben van portofoons wettelijk verplicht is. Dit is echter niet zo. De Nederlandse wetgeving is opvallend ruim te interpreteren wanneer het gaat om de uit te voeren veiligheidsmaatregelen. De Arbowet verplicht een werkgever om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Hoe de veilige werkomgeving tot stand komt, is juridisch niet specifiek ingericht op details zoals het verplicht stellen van portofoons voor BHV personeel.

Het belang van BHV portofoons

Desalniettemin mag het logisch heten dat een bedrijf met een kwalitatief intern communicatiesysteem een hoge mate van veiligheid creëert. Door alle sleutelposities binnen een bedrijf te voorzien van een BHV portofoon, is een bedrijf door de hele gelederen binnen luttele seconden bereikbaar. Calamiteiten dienen zich altijd onverwachts aan waarbij adequate en snelle reacties dikwijls cruciaal zijn gebleken om erger te voorkomen.

Bij het voorkomen van een situatie waar gevaar voor mens, dier, goederen en milieu dreigt te ontstaan, is een effectieve en snelle communicatie altijd een cruciale factor gebleken om erger te voorkomen. Een factor die door een kwalitatief portofoon systeem wordt gewaarborgd. Portofoons kopen is dus nooit geldverspilling te noemen.

Het gebruik van BHV portofoons

Het kenmerk van BHV portofoons is dat ze eenvoudig in gebruik zijn terwijl ze garant staan voor een kwalitatief sterke communicatieverbinding. Toch is niet elke portofoon hetzelfde. Wat voor u van belang is om te weten, is het verschil tussen een analoge en een digitale portofoon. Ook is er een belangrijk verschil op te merken tussen een vergunningsvrije en een portofoon met vergunning.

De verschillende portofoonmogelijkheden

In heel Nederland zijn vergunningsvrije frequenties voor portofoons vrijgesteld. Deze vrijstelling geldt voor portofoons met een vermogen om maximaal 0,5 Watt uit te zenden. In de praktijk komt dit neer op een portofoon met een bereik van maximaal 1 kilometer. Ga bij deze inschatting uit van optimale omstandigheden, zoals goed weer. Het bereik kunt u op twee manieren vergroten. Door het installeren van versterkers om het zend- en ontvangstgebied te vergroten of door over te stappen op een portofoon met vergunning. Vraag uw portofoonvergunning aan bij Agentschap Telecom.

Door gebruik te maken van een BHV portofoon met vergunning, haalt u met een analoge portofoon een bereik tot 5 kilometer in optimale omstandigheden en is het mogelijk om een eigen netwerk aan te leggen met versterkers. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vergunningsvrije portofoons. Daarnaast kunt u bij een portofoonsysteem met vergunning ook kiezen voor digitale BHV portofoons. De voordelen van een digitale portofoon ten opzichte van de analoge versie is ten eerste een nog hoger bereik. De zend- en ontvangstcapaciteit liggen bij digitale portofoons ongeveer 25% hoger. Ten tweede is de spraakkwaliteit van een digitale portofoon ook beduidend beter dan die van de analoge portofoon.

Neem contact op

Wilt u weten welke portofoon mogelijkheden voor uw bedrijf het meest geschikt zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op doormiddel van de onderstaande buttons. Wij helpen u graag verder.

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info