• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Motorola DP3441

Portofoon gebruik in de zorg

21 december, 2023


Portofoons in de zorg

Portofoons spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de communicatie binnen ziekenhuizen, dragen bij aan een efficiënte coördinatie tussen beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. En garanderen het welzijn van patiënten. In de zorg moet op de juiste manier en soms in nood snel worden gehandeld waarin een portofoon directe communicatie biedt.

In onderstaand overzicht leest u waarom portofoons cruciaal zijn in zorginstellingen

Directe communicatie

Portofoons zorgen voor directe en live communicatie tussen zorgpersoneel. Dat is vooral cruciaal in noodsituaties, waar snelle besluiten en reactie tijd van belang is. Artsen, verpleegkundigen en ander zorgpersoneel kunnen rechtstreeks met elkaar communiceren, waardoor snel gehandeld kan worden.

Coördinatie tussen afdelingen

Ziekenhuizen zijn complexe omgevingen met verschillende afdelingen en eenheden. Portofoons maken naadloze communicatie mogelijk tussen verschillende afdelingen, zoals de eerste hulp, operatiekamers, laboratoria en patiëntenafdelingen. Dit vergemakkelijkt een betere coördinatie van de patiëntenzorg, testresultaten en andere kritische informatie.

Patienten vervoer

Tijdens de overdracht van patiënten tussen afdelingen of van de ene faciliteit naar de andere is effectieve communicatie van belang. Dankzij portofoons kunnen zorgverleners elkaar tijdens het overdrachtsproces op de hoogte houden van de toestand van de patiënt, de behandelplannen en eventuele speciale vereisten.

Beveiligingspersoneel

Beveiligingspersoneel in het ziekenhuis gebruikt portofoons om veiligheidsproblemen snel aan te pakken. Ze kunnen communiceren met medisch personeel en ander beveiligingspersoneel om situaties zoals ongeoorloofde toegang, verstoringen of potentiële veiligheidsrisico’s aan te pakken.

Onderhouds- en faciliteitenbeheer

Ziekenhuisfaciliteiten vereisen voortdurend onderhoud, en portofoons zijn van onschatbare waarde voor de communicatie tussen onderhoudspersoneel en relevante afdelingen. Dit zorgt ervoor dat eventuele problemen met betrekking tot defecten aan apparatuur, nutsvoorzieningen of infrastructuur onmiddellijk worden aangepakt.

Handsfree-opties

Veel portofoons in ziekenhuizen bieden handsfree opties, zoals headsets of draagbare apparaten. Hierdoor kunnen zorgprofessionals communiceren terwijl ze taken uitvoeren, waardoor de efficiëntie en multitaskingmogelijkheden worden vergroot.

Naast al deze informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies, zodat u met zekerheid de juiste keuze maakt voor uw organisatie. Direct onze productpagina bekijken? Klik hier voor de link naar onze portofoon pagina.

Wilt u meer informatie over Portofoons in de zorg?, vrijblijvend advies of een persoonlijke afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info