• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Portofoon bereik vergroten

7 juni, 2019


Portofoon bereik vergroten, heeft u op dit moment onvoldoende bereik met uw portofoons? Disseldorp Techniek biedt verschillende oplossingen om meer bereik te genereren. Na het lezen van deze blog weet u precies welke mogelijkheden er zijn en welke voor u uitkomst kunnen bieden.

Portofoons met vergunning en zonder vergunning

Als eerste is het belangrijk om er achter te komen of u momenteel portofoons gebruikt met of zonder vergunningsplicht. De portofoons met vergunningsplicht hebben namelijk een vele malen groter bereik dan vergunningsvrije portofoons voor nodig heeft. Dit komt doordat vergunningsvrije portofoons een zendvermogen van maximaal 0,5 watt hebben en portofoons met vergunning een zendvermogen van maximaal 4 watt hebben.

UHF of VHF

Portofoons zijn leverbaar met twee verschillende soorten frequentiebanden. Beide frequentiebanden hebben hun eigen optimale omstandigheden waarin zij het beste bereik genereren. Welke u nodig heeft is afhankelijk van waar u de portofoons gebruikt.

UHF

Dit is de meest gekozen frequentieband omdat deze het beste tot zijn recht komt in en rondom gebouwen en obstakels. De UHF portofoon werkt op een frequentie van 400 tot 512 Megahertz.

VHF

De VHF frequentie band komt het beste tot zijn recht in gebieden met weinig bebouwing. VHF portofoons werken op een frequentie tussen de 136-174 Megahertz.

Digitaal of analoog

De overstap van analoge portofoons naar digitale portofoons kan in sommige gevallen al de oplossing zijn van uw dekkingsprobleem. Dit komt doordat digitale portofoons ook op de uiterste punten van het bereik nog haarscherpe spraakoverdracht genereert. De analoge portofoon is op de uiterste punten voorzien van ruis waardoor berichten nauwelijks verstaanbaar binnenkomen.

Repeater

Wanneer u niet het gewenste bereik heeft met uw portofoons kunt u er voor kiezen om één of meerdere repeaters te plaatsen om het bereik te vergroten. Met deze repeaters creëert u een eigen uiterst betrouwbaar netwerk. De portofoon communiceert eerst met de repeater en deze stuurt het dan direct door naar de andere portofoons.

4G portofoons

Wanneer u snel en eenvoudig het portofoon bereik vergroten wilt dan zijn 4G portofoons een uitkomst. Doordat deze portofoons gebruik maken van het 4G netwerk heeft u overal dekking waar een 4G netwerk aanwezig is.

Test en meting op locatie

Wilt u het portofoon bereik vergroten? Wij kunnen voor u een uitgebreide dekking test uitvoeren om er achter te komen wat er nodig is om de dekking op het gewenste niveau te krijgen.

Maak een afspraak

Neem gerust contact met ons op via 070 33 68 759 of klik op de onderstaande knop om direct een afspraak te maken.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info