• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302
ZEPCAM bodycams voor Staatsbosbeheer

ZEPCAM bodycams voor Staatsbosbeheer

14 november, 2023


ZEPCAM bodycams voor Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is de Nederlandse nationale organisatie voor het beheer en behoud van 270.000 hectare natuur en natuurlijk erfgoed. Met 100 groene boa’s, ordehandhavers in natuur- en (nationale) parken, onderhouden, behouden en bewaken zij natuurgebieden en parken. Inherent aan het werk is dat veel groene boa’s alleen of in kleine teams werken, met grote natuurgebieden te beheren en te bewaken.

De afgelopen jaren hebben zij een aantal zorgwekkende trends doorgemaakt:

 • Opeenvolgende toename van incidenten tussen boswachters en bezoekers
 • Gevallen van verbale en/of fysieke intimidatie en mishandeling
 • Subjectief filmen door bezoekers die niet blij waren dat ze werden tegengehouden vanwege een overtreding

Omdat de Nederlandse wet de handhavingsmiddelen waarover de groene boa’s beschikken beperkt, werden bodycams gezien als een mogelijke ondersteunende technologie. om de veiligheid, het welzijn en de werkomstandigheden van hun werknemers aan te pakken.

De oplossing

Na een eerste pilot waarin verschillende bodycam aanbieders werden getest, koos Staatsbosbeheer vooreen ZEPCAM T2+ oplossing voor hun groene boa’s. De oplossing bleek het veiligst, met de hoogste encryptieniveaus. Bovendien was het bodycam systeem volledig GDPR conform, een noodzaak voor elke E.U. organisatie. Met uitstekende klantenondersteuning, maatwerk software ontwikkeling mogelijkheden, en trainingen gegeven door ZEPCAM gecertificeerde BOATrainer.nl was de T2+ oplossing de ideale keuze voor de groene boa’s.

Naast de T2+ bodycams werd gekozen voor docking stations en een cloud-based ZEPCAM Manager om het cruciale werk van de rangers efficiënt te ondersteunen.

Resultaten

Zowel de pilot als de uitrol resulteerde in een groot draagvlak voor ZEPCAM bodycams voor Staatsbosbeheer, bij de groene boa’s, hun managers en de organisatie als geheel. Wat de groene boa’s dagelijks ervoeren was dat de T2+ bodycams resulteerden in:

 • Verhoogde het gevoel van veiligheid,
 • Toegenomen feitelijke veiligheid door vermindering van ernstige incidenten
 • Een inherent kalmerend effect in interacties met het publiek vanwege de kans om opgenomen te worden.
 • Meer geluk en tevredenheid bij hun werknemers dankzij de verbeterde interacties en hun algemene veiligheid.

Tijdens de meeste escalerende interacties ondersteunde alleen al de vermelding van de aanwezigheid van ZEPCAM bodycams de-escalatietactieken. Dit bood de groene boa’s en bezoekers de kans om met respect en begrip met elkaar om te gaan. Met de T2+ bodycams in de aanslag voelden de rangers zich bovendien veiliger, zekerder en zelfverzekerder tijdens interacties, vooral als er geen directe ondersteuning in de buurt was.

Alle boa’s waren zeer enthousiast over deze nieuwe ondersteunende technologie, waarbij de overgrote meerderheid de ZEPCAM T2+ oplossing omarmde. Er waren, zoals bij elke technologie, wat vragen over privacy, maar dit werd volledig ondervangen door het beleid van de organisatie. De groene boa’s beslissen zelf wanneer zij de bodycams vermelden, activeren of anderszins gebruiken. Ook worden alle beelden beperkt en opgeslagen op een GDPR-conforme manier om hun rechten en privacy te beschermen.

Wilt u ons bodycam assortiment bekijken? Klik dan hier om ons assortiment te bekijken.

Bekijk onderstaande video voor een instructie over de Zepcam T2+  in minder dan 2 minuten, uitgelegd door onze collega Danny

Wilt u meer informatie over de bodycam? Klik dan op onderstaande link om onze Bodycam Aankoopgids te bekijken: Bodycam Aankoopgids Disseldorp Techniek.

Wilt u meer informatie over de Zepcam T2+?, vrijblijvend advies of een persoonlijke afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info