• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Bodycam Blog 9/10 Functies van het video management systeem

23 november, 2023


Wekelijks plaatsen we een blog met telkens een ander onderwerp. Dit is alweer blog 9! Deze week gaan we verder met het video management systeem.

Beelden van bodycams kunnen de sleutel zijn tot succesvolle veroordelingen. In de meeste gevallen kan bij een rechtbank niet zomaar een volledige dump van de videogegevens van een camera worden aangeboden. 

Gevoelige inhoud

Er kan uren aan videomateriaal zijn, soms met gevoelige inhoud en privacykwesties. Het is daarom essentieel om een systeem te hebben voor het opvragen, bewaren en beheren van digitaal bewijsmateriaal. Voor het beste gebruik van beeldmateriaal in rechtszaken en ervoor zorgen dat het aan de wet voldoet. De video management software van uw bodycam systeem is ontworpen om te ondersteunen bij dit beoordelingsproces. Het moet in staat zijn om grote hoeveelheden videomateriaal met hoge resolutie en kwaliteit te verwerken.

Blurring, markeren en bijsnijden

Functies zoals blurring, markeren en bijsnijden van clips zijn belangrijk, zowel om de relevantie en impact van geselecteerd materiaal te waarborgen, als om privacykwesties met derden te voorkomen.Daarnaast moeten burgers soms om privacyredenen worden vervaagd, met name wanneer inhoud openbaar wordt gedeeld. De software moet dit aankunnen om gerechtelijke procedures en juridische claims te voorkomen.

Vanwege juridische en gevoelige kwesties moet de toegang tot videomateriaal streng worden gecontroleerd. Wanneer verantwoording voor een rechtbank nodig is, moeten alle partijen die toegang hebben tot de beelden identificeerbaar zijn. Het systeem dient daarom te beschikken over een logging.

Software voor bewijsbeheer moet daarom fijnmazige autorisatiecontroles bevatten, evenals een volledige audittrail van camera tot rechtszaal. Terwijl de integriteit en authenticiteit van de beelden wordt beschermd. Software voor bewijs beheer moet deze bewaren gedurende wettelijk bepaalde periode en automatisch niet relevante beelden wissen wanneer dit vereist is.

 

Kunt u niet wachten op ons volgende blog? Klik dan op onderstaande link om onze Bodycam Aankoopgids te bekijken: Bodycam Aankoopgids Disseldorp Techniek

Wilt u meer informatie over de functies van het video management systeem, vrijblijvend advies of een persoonlijke afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info