• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Bodycams

Versnelde aankoop van bodycams voor onmiddellijke bescherming van boa’s

29 december, 2021


Ja, het kan: bureaucratische benodigdheden overwinnen met echt leiderschap om onmiddellijke bescherming te krijgen en de veiligheid van frontline professionals voorop te stellen. Dit is bewezen door de burgemeester van Schagen die er persoonlijk voor zorgde dat het slechts een week duurde vanaf het eerste verzoek tot het implementeren van een ZEPCAM bodycam-systeem voor hun boa’s, net voor de kerstperiode door Disseldorp Techniek. 

Het kan verontrustend lang duren voordat een overheidsorganisatie een bodycam-systeem selecteert, koopt en implementeert. Maar vele anderen hebben dat proces al met succes doorlopen. Andere gemeenten kunnen en moeten de inkoop versnellen om frontline professionals sneller te beschermen tegen aanhoudende agressie. Elk incident is er één te veel.

Als het om de veiligheid van medewerkers gaat, is er geen tijd te verliezen. Dit werd geïllustreerd door de burgemeester van Schagen Marjan van Kampen, die direct actie ondernam toen duidelijk werd dat boa’s bodycams in combinatie met vaste camera’s nodig hebben om het centrum van Schagen voor alle burgers veilig te maken en te houden.

Reeds onderzoek gedaan en bewijs elders geleverd

Jarenlang onderzoek heeft de aanvankelijke twijfels al overwonnen door de positieve impact, zonder negatieve bijwerkingen, van bodycam-systemen aan te tonen. Ze worden nu geëist door wetshandhavers van hun werkgevers in veel ontwikkelde landen. Lokale gemeenten in Nederland zijn geen uitzondering. In Utrecht stemde bijvoorbeeld 88% van de boa’s voor bodycam-oplossingen. Op basis van de bewezen effectiviteit en klinkende steun is het aan lokale burgemeesters, gouverneurs en raden om ervoor te zorgen dat hun frontline professionals zo snel mogelijk worden uitgerust en beschermd.

“Er is geen tijd te verliezen voor gemeenten om elke wetshandhaver de bescherming te geven die ze nodig hebben en verdienen, om onze samenleving veilig te houden in deze moeilijke tijden. Elke dag die aan compliance wordt besteed, kan er een te veel zijn.”

– Jurriaan Pröpper – CEO ZEPCAM

Gemeente Schagen minimaliseert inkoopproces bodycam tot één week

De incidenten en spanningen in het centrum van Schagen zijn de aanleiding om hun lokale boa’s uit te rusten en te beschermen, net als in veel andere gemeenten in Nederland. Het naderende vakantieseizoen, in combinatie met een nieuwe lockdown voor Covid-19, deed de burgemeester besluiten om een ​​ZEPCAM bodycam-systeem aan te schaffen en in te zetten in combinatie met een CCTV-systeem. Even snel als de beslissing kon ZEPCAM-partner Disseldorp vlak voor deze kerst de benodigde T2+ bodycams, docking stations, software en training leveren. Nu kunnen de boa’s in Schagen hun taken veiliger uitoefenen, aldus het artikel van verslaggever Richard Zut in het Noordhollands Dagblad:

“In gesprek met onze boa’s hoor ik vaak dat ze in hun positie worden beledigd of bedreigd. Dat is onaanvaardbaar. Deze mensen zijn er om onze gemeenschap veilig en leefbaar te houden. Zeker tijdens de Corona-crisis merken we hoe afhankelijk we zijn van die mensen die staan ​​voor onze veiligheid en gezondheid. Daarom zorgen we ervoor dat onze mensen goed materieel hebben en daardoor veiliger hun werk kunnen doen.”

– Marjan van Kampen: Burgermeester van Schagen

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info