• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Veiligheidsvoordelen van portofoons met een man down functie en lone worker functie

Veiligheidsvoordelen van portofoons met een man down functie en lone worker functie

15 oktober, 2018


Als het beschermen van uw werknemers van belang is, dan zijn tools zoals een portofoon met man down functie essentieel voor de veiligheid en tijdige communicatie. Binnen ons assortiment vindt u verschillende portofoons die zijn uitgerust met verschillende functies die bedoeld zijn om de veiligheid van de werknemers te vergroten zoals de Man Down en de Lone Worker functie. Alleen werken brengt risico met zich mee omdat er geen tweede persoon is die een calamiteit kan melden. Uw medewerker is op weg om het probleem op te lossen, onderweg glijdt hij weg en stoot zijn hoofd. Doordat het man down alarm direct begint af te tellen krijgt zijn collega direct een melding van het voorval via zijn portofoon en kan op tijd eerste hulp verlenen. Hoe werkt de man down functie? De portofoon bewaakt werknemers door het detecteren van horizontale kanteling. De toepassing kan worden aangepast voor taken waarvoor andere posities nodig zijn dan de alleen de rechtopstaande houding.
  1. Wanneer de portofoon plat valt start de timer.
  2. Zodra de eerste 15 seconden voorbij zijn, hoort u een piep op de portofoon om de gebruiker op de hoogte te stellen dat de portofoon horizontaal ligt.
  3. Als de werknemer in orde is, kan hij de portofoon verplaatsen of de waarschuwing uitschakelen zonder dat een noodsignaal wordt verzonden.
  4. Als er 60 seconden voorbijgaan en de werknemer heeft de melding niet uitgeschakeld, wordt een bericht verzonden naar zijn collega’s om hen te melden dat er iets verkeerd is gegaan en dat de medewerker die de portofoon bedient niet reageert.
De voordelen van Man Down Met dit systeem heeft een medewerker die uit het zicht werkt zekerheid dat als er iets met hem gebeurt, er automatisch iemand op de hoogte wordt gesteld en hem komt helpen. Hierdoor hebben werknemers het extra vertrouwen dat ze nodig hebben om hun werk veilig en efficiënt uit te voeren. De automatische waarschuwing stroomlijnt de noodresponsproces en voorkomt dat werknemers die niet reageren, te laat worden gevonden. Dit zorgt ervoor dat ze zo snel mogelijk de aandacht krijgen die ze nodig hebben en dat iedereen veilig blijft. Als de medewerker niet gewond is raakt, wordt de melding nog steeds verzonden en wordt aan anderen gemeld dat er zich een incident heeft voorgedaan. Hoe werkt de Lone Worker functie? In tegenstelling tot Man Down worden de meldingen met een Lone Worker-functie veroorzaakt door inactiviteit van de gebruiker. Als de drager gedurende een vooraf ingestelde tijdsperiode geen interactie heeft met de portofoon, gaat een waarschuwingstoon af. Wat aangeeft dat het tijd is om de timer opnieuw in te stellen door de portofoon op de een of andere manier te gebruiken, door op een knop te drukken of het volume aan te passen. Als de gebruiker nog steeds geen interactie heeft met de portofoon, wordt een noodoproep gestart. Zodra de gebruiker de Lone Worker activeert, worden ze eraan herinnerd om elke vijf minuten in te checken door op de zendknop te drukken. Door in te checken weten de collega’s dat alles in orde is. Als de gebruiker niet incheckt, verzendt de radio automatisch een noodsignaal dat er hulp nodig is. De microfoon van de radio blijft ook in werking totdat er hulp arriveert, zodat andere gebruikers kunnen horen wat er in het gebied gebeurt. De functie kan worden ingesteld voor een periode van vijf tot 80 minuten, waarbij de herinnering elke vijf minuten afgaat.   Gerust werken voor iedereen Door een portofoon te gebruiken met Man Down of Lone Worker, kan uw bedrijf een nieuwe stap zetten om de veiligheid van werknemers te garanderen. Wilt u de organisatie veiliger maken en weten welke portofoon het beste bij uw situatie past? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende test en advies.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info