• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302

Private LTE netwerken

7 december, 2018


Bedrijven en organisaties zijn vaak zonder het zelf door te hebben zeer afhankelijk van een mobiel netwerk voor alle communicatie binnen het bedrijf.  Het wordt daarom steeds belangrijker om over een betrouwbaar en veilig netwerk te beschikken. Een private LTE netwerk kan deze behoefte invullen.

Met een private LTE netwerk kunt u binnen uw gebouwen en bedrijfsterrein met alle soorten draadloze apparaten verbinding maken. Private LTE maakt gebruik van een door de overheid vrijgegeven frequentieband 1800MHz. Dit type netwerk bestaat uit meerdere kleine aan elkaar gekoppelde antennes die over het gebied waar dekking gewenst is worden geplaatst.

Dit type netwerk heeft u volledig in eigen beheer en werkt onafhankelijk van externe providers. Wanneer het landelijke netwerk uitvalt kunt u binnen uw eigen netwerk nog steeds communiceren. Voor communicatie over uw eigen netwerk betaalt u daarom ook geen kosten. Het is mogelijk om automatisch over te schakelen naar een extern landelijk dekkend netwerk wanneer u zich buiten het bereik van uw eigen netwerk bevindt.

De afkorting LTE staat voor Long Term Evolution en is ook bekend onder de naam 4G, de G staat hier voor generatie. LTE wordt geleverd als dienst door verschillende telecombedrijven. Wanneer u niet afhankelijk wilt zijn van externe partijen dan biedt een private LTE/4G netwerk de perfecte oplossing. Alle data blijft veilig binnen uw eigen netwerk.

Een private LTE netwerk is zeer goed toepasbaar binnen uiteenlopende organisaties zoals de zorg, beveiliging, distributie, industrie, chemie en scheepvaart.

LTE het betere alternatief voor WiFi

Private LTE vormt het betere alternatief voor WiFi. Voor een LTE netwerk zijn minder access points nodig dan een WiFi netwerk. De frequentieband van private LTE is  aanzienlijk minder druk is dan die van WiFi. Uiteraard werkt alle apparatuur en machines die met het internet verbonden moeten worden ook over LTE.

waarom geen WiFi?

 • Drukke frequentieband
 • Last van demping
 • Hoge investering in infrastructuur
 • Minder bereik dan LTE
 • Gevoelig voor reflectie

Waarom wel private LTE?

 • Onafhankelijk van provider
 • Volledige controle over uw eigen netwerk
 • NEN2575 normering mogelijk
 • Data blijft veilig binnen uw eigen domein
 • minder drukke Frequentieband
 • Uitstekend indoor & outdoor bereik
 • Lagere investering in infrastructuur dan WiFi

Push to talk

Met een Private LTE oplossing is het tevens mogelijk om een Push to talk (PTT) functie te gebruiken. Push-to-talk laat uw smartphone functioneren als een portofoon, het is ook mogelijk om specifieke portofoons aan te schaffen die op een LTE netwerk. Dit zorgt voor zeer snelle en efficiënte communicatie, Waarbij men in een groep communiceert.

Locatiebepaling

Met uw eigen LTE 4G netwerk is het mogelijk om direct te zien waar uw medewerker of collega zich bevindt. Dankzij de push to talk optie kunt u hem direct oproepen.

Internet of Things (IoT) en Machine naar machine (M2M)

Wilt u uw slimme apparaten, machines en sensoren op een veilige manier verbinden? Dan kunt u dit het beste doen via een private LTE netwerk zodat alle gegevens en aansturing veilig via uw eigen netwerk lopen. Door dat u het netwerk volledig in eigenbeheer heeft zult u minder problemen met downtime ervaren en zal u niet zonder belangrijke informatie of een onderbreking in de productie komen te zitten.

Wilt u meer informatie over het aanleggen van een LTE netwerk en de mogelijkheden die dit voor uw organisatie bied? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

 

 

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info