• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302

Private LTE in de bouwsector

21 maart, 2024


Private LTE in de bouwsector

Met een private LTE netwerk  kunt u binnen uw gebouwen en bedrijfsterrein met alle soorten draadloze apparaten verbinding maken. Private LTE maakt gebruik van een door de overheid vrijgegeven frequentieband 1800MHz. Voor een algemene en uitgebreide uitleg klikt u hier voor een eerder geschreven blog.

Voordelen Private LTE in de bouwsector

In onderstaande tekst leest u over de voordelen van een Private LTE-Netwerk binnen de bouwsector. Wij lichten een aantal punten uit. Die u extra informatie geven omtrent de betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid van de Private LTE.

 1. Betrouwbaarheid: Private LTE-netwerken bieden een hoge mate van betrouwbaarheid en stabiliteit. Zelfs in afgelegen of drukke bouwlocaties waar traditionele communicatiemiddelen mogelijk niet goed werken.
 2. Hoge capaciteit: Deze netwerken kunnen een grotere capaciteit bieden dan traditionele draadloze netwerken, waardoor ze geschikt zijn voor het ondersteunen van een groot aantal apparaten en toepassingen op bouwlocaties.
 3. Snelle datatransmissie: Private LTE-netwerken ondersteunen hoge datasnelheden, waardoor snel en efficiënt gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen verschillende apparaten en systemen op de bouwplaats.
 4. Veiligheid: Ze bieden verbeterde beveiligingsfuncties, waaronder end-to-end encryptie en controle over wie toegang heeft tot het netwerk, wat essentieel is voor het beschermen van gevoelige gegevens en het voorkomen van ongeautoriseerde toegang.
 5. Lagere operationele kosten op lange termijn: Hoewel de initiële implementatiekosten mogelijk hoger zijn dan die van traditionele communicatiesystemen, kunnen Private LTE-netwerken op lange termijn kostenbesparingen opleveren door efficiënter gebruik van middelen, minder uitvaltijd en lagere onderhoudskosten.
 6. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Deze netwerken kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de bouwsector, inclusief ondersteuning voor IoT-apparaten, slimme bouwtechnologieën en andere opkomende toepassingen die de productiviteit en veiligheid op de bouwplaats verbeteren.

In onderstaande video een korte uitleg in minder dan 2 minuten

Heeft u na het lezen van de blog behoefte aan een vrijblijvend advies? Zodat u de juiste keuze maakt voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met onze experts voor een persoonlijke afspraak.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info