• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Motorola DP1400 Portofoon

Portofoons, van analoog naar digitaal overstappen

8 augustus, 2018


Portofoons worden al vanaf de jaren dertig gebruikt, aanvankelijk door het leger. Veel bedrijven maken tegenwoordig nog steeds gebruik van analoge portofoons omdat er geen wettelijke verplichting is om over te stappen op digitale apparaten. De voordelen van de digitale portofoons kunnen op zichzelf al een rede zijn om over te stappen, hier over kunt u meer lezen in onze blog “portofoons zijn digitaal nog beter dan analoog”.

Een digitaal systeem kan verschillende voordelen bieden die de efficiëntie en veiligheid van uw personeel helpen verbeteren. Dankzij een groter dekkingsgebied kunnen de portofoons worden gebruikt in een grotere werkomgevingen. Dankzij de digitale spraak is er ook duidelijker te communiceren op deze afstanden. U kunt meerdere gesprekken tegelijk voeren met een digitale portofoon, zodat een tweede kanaal door een heel team kan worden gecontroleerd op belangrijke mededelingen of instructies.

Als je al bestaande analoge portofoons hebt die volledig operationeel zijn en niet hoeven te worden vervangen, zijn er een aantal portofoons die zowel analoog als digitaal kunnen worden ingesteld. Door een portofoon aan te schaffen die zowel digitaal als analoog werkt is het mogelijk om stapsgewijs over te gaan op digitaal en kunnen de huidige analoge portofoons gebruikt blijven worden. Met de nieuwe digitale portofoons die geprogrammeerd zijn om analoge en digitale kanalen te hebben, kun je de oude analoge portofoons blijven gebruiken tot het punt dat ze zijn afgeschreven of vervangen moeten worden.

Hier onder hebben wij een drietal portofoons opgesomd die zowel analoog als digitaal werken.

Kenwood TK-D240 / 340

De TK-D240 / 340 zijn de UHF- en VHF-versies van Kenwood. Deze portofoon werkt zowel analoog als digitaal en is uniek omdat hij beide typen op hetzelfde kanaal kan ontvangen, iets dat met veel andere radio’s niet mogelijk is. DMR TDMA is een technologie waarmee meerdere gebruikers hetzelfde frequentiekanaal kunnen delen door het signaal in verschillende tijdsintervallen te verdelen. De Kenwood TK-D240 / 340 heeft een capaciteit van 32 kanalen, maar heeft ook selecteerbare 16 kanalen met behulp van de kanaalstopfunctie.

Motorola DP1400

De DP1400 is een van Motorola’s meest populaire portofoons en de directe vervanging voor de CP040. De DP1400 is niet meer weg te denken op veel werkplekken vanwege zijn betrouwbaarheid en robuustheid. De IP54 bescherming betekent dat de DP1400 niet alleen beschermd is tegen binnendringen van stof, maar ook spatwater wat betekent dat hij geschikt is voor uiteenlopende werkomstandigheden. 2 Programmeerbare knoppen zorgen ervoor dat deze portofoon kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruikers, waardoor snelle toegang mogelijk is tot functies die belangrijk kunnen zijn op de werkplek. 16 Programmeerbare kanalen zorgen voor voldoende communicatie tussen teams, waardoor een splitsing tussen analoge en digitale kanalen betekent dat de radio ideaal is voor een migratiesysteem. De Motorola SLR5500 repeater kan worden gebruikt om een ​​analoog naar digitaal overgangsproces te voltooien.

Hytera PD405

De PD405 is een portofoon die voor de analoge naar digitale overgang van Hytera zorgt. Een robuuste en betrouwbare portofoon, de PD405 is een eenvoudige communicatieoplossing die eenvoudig te bedienen is. Ideaal voor een analoge naar digitale overgang, de PD405 zit boordevol functies om zowel de efficiëntie als de veiligheid van het personeel te verbeteren. Deze functies omvatten een noodmodus en voorgeprogrammeerde snelle tekstberichten. IP55-classificatie betekent dat de radio een beperkte bescherming tegen stof heeft en tegelijkertijd wordt beschermd tegen waterspetters. Dankzij een capaciteit van 32 kanalen kan de radio worden gescheiden in analoge en digitale kanalen, waardoor de PD405 kan worden gebruikt als onderdeel van een overgangsproces van analoog naar digitaal. De Hytera RD625 is een repeater die kan worden gebruikt om een ​​analoog naar digitaal overgangsproces te voltooien.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over communicatie oplossingen contact op met ons. Stuur een e-mail naar info@disseldorptechniek.nl of bel ons op 070 33 68 759. Klik hier voor ons contact formulier.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info