• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Motorola LEX L11

Portofoons en Private LTE-netwerken

5 januari, 2018


Steeds vaker worden portofoons en Private LTE-netwerken in één zin genoemd. Zijn het concurrenten of vullen ze elkaar aan? In deze blog zullen we de portofoons en LTE-netwerken met elkaar vergelijken om te zien of ze elkaar aanvullen of elkaars tegenhanger zijn.

De portofoon is al meer dan 40 jaar het communicatiemiddel in kritische communicatie. Onder kritische communicatie verstaan wij: Communicatie die van levensbelang is. Dit is de communicatie van bijvoorbeeld de BHV, beveiliging, brandweer en politie. Wanneer een bericht bij hun niet aankomt kan dit levensbedreigend zijn en gevaar opleveren. Deze beroepsgroepen moet daarom over een netwerk beschikken dat niet overbelast kan raken of kan uitvallen zoals het publieke netwerk. De oplossing hiervoor is een privaat netwerk.

Het private LTE-netwerk maakt de afgelopen jaren steeds meer vorderingen en is steeds beter toepasbaar in de kritische communicatie. Een private LTE-netwerk is zoals het al aangeeft uw eigen netwerk. Dit zorgt ervoor dat het netwerk in uw eigen beheer is en u een bereik kan realiseren in het door u gewenste gebied. Dit netwerk kunt u vervolgens gebruiken om data, tekst of spraak berichten te verzenden.

Een privé portofoon of LTE-netwerk heeft u volledig in eigen beheer, hierdoor bepaald u zelf wie er toegang heeft tot het netwerk. Beide netwerken hebben hun eigen frequentie waar de portofoon geprogrammeerd moet worden met uw eigen frequentie heeft u voor het LTE-netwerk uw eigen simkaarten met de frequenties van uw netwerk voor de telefoons.

De keuze tussen een LTE of portofoon netwerk is zeer afhankelijk van uw eisen, wensen en budget. Wanneer u alleen snel en eenvoudig spraak of tekstberichten wilt dan zijn portofoons de meest eenvoudige oplossing. Heeft u meer wensen zoals bijvoorbeeld het kunnen verzenden van documenten, foto’s en video’s dan is een LTE-netwerk de juiste oplossing. Momenteel is de aanschaf van een portofoon netwerk voordeliger dan een LTE-netwerk afhankelijk van de eisen die u stelt.

Het is lastig om een eenduidige uitspraak te doen welk netwerk het best binnen uw situatie past, beide netwerken kunnen samenwerken en individueel functioneren. Wilt u graag advies over welk netwerk of een combinatie van een portofoon en private LTE-netwerk het beste bij u past neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info