• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Portofoons die het beste bij uw organisatie passen.

Portofoons die het beste bij uw organisatie passen

18 mei, 2016


Welke portofoons passen het beste bij uw organisatie?

Er zijn passende portofoons voor elke organisatie. Zo zal de portofoon die de brandweer gebruikt in een brandend gebouw heel wat anders zijn dan de portofoon die gebruikt wordt door de serveerster in een restaurant.

Een Portofoon moeten worden aangeschaft op basis van de omgeving waarin hij zal worden gebruikt. Anders zult u betalen voor dingen die niet echt nodig zijn of mist u functies die levens kunnen redden of een ramp kunnen voorkomen.

Om te beginnen, is er een portofoon voor commerciële, industriële en publieke diensten. Consumenten portofoons beter bekend als walkie-talkies zijn nauwelijks meer dan speelgoed met een laag vermogen, beperkte frequenties, drukke kanalen en een niet solide om huizing. Professionele portofoons zijn geschikt voor dagelijks gebruik in veeleisende omgevingen en voldoen aan de behoeften van specifieke sectoren. Ze vereisen een vergunning wat betekent dat de frequenties speciaal voor uw organisatie wordt uitgegeven.

Professionele portofoons zijn verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen en met vele functie’s geschikt voor verschillende gebruikers. Hier een overzicht met verschillende factoren die u helpen het juiste type portofoon te vinden.

Zwaar of licht gebruik

De eerste overweging is hoe intens een portofoon zal worden gebruikt. Een bouwvakker heeft behoefte aan een duurzamere portofoon dan een hotel manager. Een beveiliger gebruikt zijn portofoon constant en heeft een portofoon nodig met een lange batterij duur, terwijl een bhv’er zijn portofoon alleen gebruikt met een oefening of tijdens een calamiteit. Het is lastig om te beoordelen of u de portofoons licht of zwaar gebruikt. Disseldorp Techniek denkt daarom graag met u mee en brengt advies uit zodat u de portofoons aanschaft die het beste bij uw situatie passen.

indoor en outdoor

De meeste indoor omgevingen zijn droog en de temperatuur-gecontroleerd dus portofoons hebben meestal geen bescherming tegen vocht of extreme hitte of kou nodig. Natuurlijk kunnen sommige indoor omgevingen gevaren kennen die specifieke veiligheidsvoorzieningen of bescherming tegen vocht of deeltjes nodig hebben.

Portofoons die doorgaans buiten worden gebruikt hebben een betere afdichting tegen water en stof nodig. Organisaties die werken in de scheepvaart, mijnbouw en bouw zijn voorbeelden waar portofoons extra bescherming nodig hebben.

Vraag ons gerust meer informatie over de IP (Ingress Protection) normen die helpen bij het bepalen hoe goed een portofoon wordt beschermd tegen de elementen.

Explosie gevoelige omgevingen

Portofoons ontworpen om te voldoen aan de Atex normen voor gevaarlijke locaties waar brand- of explosiegevaar kan ontstaan als gevolg van ontvlambare gassen of dampen, brandbare vloeistoffen, brandbare stoffen, ontvlambare vezels of zwevende materiaaldeeltjes. Atex portofoons zijn afgedicht om vonken die een explosie kunnen veroorzaken te voorkomen.

Man-Down Alarm

Deze functie stuurt een waarschuwing wanneer een portofoon gekantelde boven een bepaalde omgeving voor een bepaalde tijd blijft liggen. Het is een gunstige eigenschap voor werknemers in afgelegen locaties.

Nood Alarm

Sommige portofoons hebben een “paniekknop” die de gebruiker kan induwen om snel hulp te roepen.

Impact resistent

Bouwplaatsen en fabrieken vereisen vaak een portofoon die tegen een stootje kan. Het is daarom ook belangrijk een portofoon te kiezen die hier voor geschikt is.

Luidruchtige omgevingen

Portofoon en accessoires fabrikanten besteden veel aandacht aan communicatie op productielijnen, energiecentrales, bouwplaatsen, luchthavens en andere gebieden die oorverdovende achtergrondgeluiden produceren.

Omdat de traditionele analoge portofoon de neiging heeft de omgevingsgeluid mee te zenden, hebben veel organisaties de overstap gemaakt naar digitale portofoons. Deze zijn gecodeerd om het geluid van de menselijke stem te vertalen, en filteren omgevingsgeluiden weg. Dit zorgt er voor dat met de digitale portofoon veel duidelijkere communicatie mogelijk is dan zijn analoge voorgangers. Ruis onderdrukkende headsets zijn een andere effectieve manier om communicatie in luidruchtige omgevingen mogelijk te maken.

Er zijn verschillende andere omgevingsfactoren die prestaties van de portofoon kunnen beïnvloeden en invloed hebben op de apparatuur die u uitkiest. Disseldorp Techniek heeft de expertise die nodig is om u te adviseren en te zorgen voor portofoons die perfect bij uw organisatie passen. Doe een beroep op ons om de best passende portofoons voor uw organisatie te vinden.

Neem contact met ons op voor een afspraak en een vrijblijvende test met portofoons.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info