• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302
Portofoon batterijen langer mee laten gaan

Portofoon batterijen langer mee laten gaan

3 februari, 2016


Tien tips om de levensduur van uw portofoon batterij te verlengen

De Capaciteit van de batterij neemt na verloop van tijd langzaam af, daarom voorzien wij u van tien tips voor de opslag, behandeling en verzorging voor de portofoon batterij zodat deze zo lang mogelijk mee gaan.

 1. De portofoon batterijen niet samen met brandbare stoffen opslaan.
 2. Verwijder de batterij uit de portofoon als u hem lange tijd niet gebruikt.
 3. Bewaar batterijen in een goed geventileerde ruimte met een temperatuur tussen de 20 ° C en 30 ° C bij een luchtvochtigheid tussen de 30% en 60%.
 4. De optimale laadtoestand ligt tussen de 30% en 50% als u de batterij langere tijd wilt bewaren. Nieuwe batterijen moeten worden opgeslagen zoals ze geleverd worden door de portofoon fabrikanten zoals Motorola en Hytera. Gebruikte batterijen moeten worden opgeladen of ontladen tot ongeveer 50%.
 5. Nieuwe batterijen hebben enkele laad cycli nodig om hun optimale capaciteit te bereiken. Eén of twee reconditionering cycli zullen dit proces versnellen.
 6. De levensduur van uw batterijen kunt u verlengen door ze tweemaal per jaar in een batterij optimizer te plaatsen. Deze kan de accu capaciteit tot 25% herstellen.
 7. Gebruik de batterij in overeenstemming met zijn water en stof bestendigheid aangeduid als Ingress Protection (IP) rating.
 8. Gebruik geen natte batterij en droog ze niet met een warmtebron zoals een föhn of magnetron. Als de batterij contacten van de portofoon nat zijn droog deze dan voordat u de batterij in de portofoon plaatst.
 9. Wees voorzichtig met geladen batterijen, zeker wanneer deze in een binnenzak, tas of andere houder met metalen objecten worden bewaard.
 10. Voor Motorola IMPRES batterijen, moet de eerste batterijlading plaatsvinden in een IMPRES oplader voor een optimale initialisatie van het IMPRES batterij geheugen. Laad de batterij volledig op tot de groene LED indicator gaat branden.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de batterij in uw portofoon.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info