• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302
Bodycams Delft

ParkerenDelft implementeert bodycams voor veiligheid en bewijsvergaring

23 maart, 2022


Parkeerhandhavers en boa’s die voor ParkerenDelft werken, hebben in februari officieel hun ZEPCAM T2+ bodycams ontvangen. ParkerenDelft hoopt met de bodycams de veiligheid van het personeel te vergroten en de werkomstandigheden te verbeteren, maar ook duidelijk bewijs te leveren voor vervolging als dat nodig is. 

ZEPCAM T2+ bodycams voor parkeerhandhavers in het veld in Delft

In februari heeft ParkerenDelft een ZEPCAM bodycam oplossing geïmplementeerd. De veiligheid van het personeel is van cruciaal belang voor de organisatie. Na het analyseren van informatie over de effectiviteit van bodycams uit onderzoek en use cases in vele sectoren in Nederland en daarbuiten, heeft ParkerenDelft geconcludeerd dat bodycams bijdragen aan de veiligheid van het  eigen personeel. ParkerenDelft zocht een middel dat preventief werkt gezien het feit dat medewerkers incidenteel te maken krijgen met verbaal en fysiek agressief gedrag. Bovendien had ParkerenDelft behoefte aan een instrument dat op een veilige manier bewijsmateriaal kan verzamelen en opslaan voor gebruik in de vervolging. Deze behoeften leidden hen naar ZEPCAM’s bodycam-oplossingen, ParkerenDelft heeft voor de T2+ bodycams gekozen omdat ze:

 • De veiligheid en werkomstandigheden van parkeerhandhavers helpen verbeteren: het gebruik van bodycams zal preventief werken en kan de-escalatie bevorderen
 • Beelden van goede kwaliteit leveren met duidelijke audio
 • onweerlegbaar bewijs verzamelen voor gebruik in de rechtbank, indien nodig
 • bieden een extra instrument voor opleiding en evaluatie

Zepcam Delft

In hun bodycam-protocol geeft ParkerenDelft duidelijk aan dat de bodycams en opnames op een veilige en AVG-conforme manier worden behandeld. De bodycam-beelden worden veilig via een versleuteld proces geüpload, zijn voor niemand toegankelijk en worden slechts korte tijd op beveiligde servers opgeslagen. Als de bodycam-beelden worden gebruikt voor vervolging, worden de beelden zo lang opgeslagen als nodig is. De organisatie heeft een bodycam-training gekregen van BOAtrainer.nl, die al tot een aantal meningen heeft geleid over het gebruik van bodycams en de daaruit voortvloeiende beelden. Medewerkers vonden dat de bodycams nuttig kunnen zijn voor:

 • Het opnemen van een volledige interactie, inclusief vooropnames, zodat eventueel verzameld bewijsmateriaal volledig is en de benodigde elementen bevat voor vervolging
 • Zowel binnen als buiten; beeld en geluid waren overal duidelijk
 • Het verschaffen van audio die ook de noodzakelijke feiten vastlegde, zelfs wanneer een overtreding niet op video was vastgelegd
 • Verhoogd gevoel van veiligheid voor parkeerhandhavers

Bodycams Delft

Disseldorp Techniek bedient met trots de behoeften van eerstelijns professionals in vele industrieën, en zal nauw blijven samenwerken met ZEPCAM bodycam solutions om ParkerenDelft te voorzien van de bodycam-oplossing die het beste past bij hun behoeften. 

Wilt u ook bodycams aanschaffen voor uw gemeente of organisatie en hierin volledig ondersteund worden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en test periode.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info