• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Hoe Finland parkeercontroleurs beschermt met ZEPCAM Bodycams

12 december, 2023


Na te zijn gekozen door meer dan 50 Nederlandse gemeenten, zijn ZEPCAM bodycams ook geselecteerd door meerdere lokale wetshandhavers in Finland. Finse parkeerhandhavers zijn de nieuwste groep die steeds vaker met ZEPCAM bodycams worden uitgerust.

Eerder deze maand, kondigde de Finse politie aan dat ze invoering van het gebruik van bodycams in het hele land dit voorjaar. Maar aangezien Finland in 2018 het beperkte gebruik van bodycams heeft ingevoerd, gebruiken verschillende gemeentelijke parkeerhandhavers ze al een tijdje.

Het dragen van bodycams leidt tot minder bedreigende incidenten
Bodycams hebben een duidelijk de-escalerend effect – iets wat parkeerwachters in de Finse steden Vaasa en Jyväskylä kunnen bevestigen. Parkeercontroleurs uit deze steden vertelden de Finse omroep Yle dat ze aanzienlijk minder bedreigende incidenten meemaakten sinds ze hun taken begonnen uit te voeren met een bodycam.
In Jyväskylä draagt één op de negen meteropnemers een bodycam. Dit heeft geleid tot het bijna volledig verdwijnen van scheldwoorden en bedreigingen aan het adres van parkeerwachters. In kleinere steden zorgen meer parkeerruimte en de invloed van de pandemie ervoor dat mensen minder rijden, waardoor er in het algemeen minder parkeergerelateerde problemen zijn.

Bodycams geïntroduceerd in Kotka
Om het agressieve gedrag van automobilisten tot een minimum te beperken, is de Finse stad en gemeente Kotka van plan deze zomer bodycams in te voeren ter ondersteuning van haar parkeerhandhavers.

“Kotka is geen onbekende voor geweld, met 25 gerapporteerde dreigincidenten in 2020, waarvan één waarbij een boze automobilist probeerde een parkeerwachter omver te rijden.”

Van parkeercontroleurs van Kotka wordt verwacht dat zij hun bodycams aanzetten als er een conflict op komst is. De parkeercontroleurs zijn verplicht de tegenpartij te laten weten dat zij de camera zullen aanzetten. Videobeelden kunnen bewijs leveren dat standhoudt in de rechtbank, wat zowel de inspecteurs als de chauffeurs ten goede komt. Het belang om de feiten op een rijtje te krijgen en precies te zien wat er in een bepaalde situatie gebeurt, is iets wat beide partijen juridisch helpt.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info