• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302
Bodycams-EBS

Bodycams zorgen voor meer veiligheid voor de BOA’s van EBS

18 januari, 2022


Om op elk mogelijk incident voorbereid te zijn, begonnen BOA’s van het openbaarvervoerbedrijf EBS met het gebruik van bodycams. Met welke uitdagingen werden de BOA’s eerder geconfronteerd en wat was de oplossing?

In het afgelopen jaar ontdekte de BOA’s van het Nederlandse bedrijf EBS de noodzaak om zo goed mogelijk voorbereid en beschermd te zijn tijdens de dagelijkse werkzaamheden van hun medewerkers. Denk aan ticketcontroles, incidenten met agressie en verkeersongevallen. Omdat veiligheid en transparantie van het grootste belang zijn voor EBS, waren er enkele aanpassingen nodig. Het was nodig om de arbeidsveiligheid van de BOA’s te garanderen, om potentieel storend gedrag jegens hen te de-escaleren en te verminderen en om de veiligheid en transparantie voor iedereen in het openbaar vervoer te waarborgen. BOA’s die bij EBS werkten, werden ongeveer anderhalf jaar geleden uitgerust met een bodycam.

Bodycams-EBS

Bodycam eisen EBS

 • De bodycams moesten zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk zijn
 • De software die nodig is om te voldoen aan de strenge privacy vereisten van EBS
 • Gegevensveiligheid was van het grootste belang

Gebruikte producten

 • Zepcam T2+
 • Tiltstuds
 • Magnetmounts
 • Zepcam 8 bay smart dockingstation

De oplossing
EBS besloot na advies van Disseldorp Techniek voor de ZEPCAM T2+ oplossing te gaan. De bodycam oplossing, bestaande uit hardware- en software waarbij de data uitsluitend in Nederland wordt opgeslagen onder de strengste beveiligingsnormen. Gebruikers en bodycams kunnen gaandeweg zonder enige beperking worden toegevoegd zodat nieuw personeel ook direct aan de slag kan met de bodycams. De bodycams zijn comfortabel om te dragen en de BOA’s hebben ontdekt dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, zonder onnodige toevoegingen. De hoge audio- en beeldkwaliteit van de ZEPCAM bodycams worden als zeer goed beoordeeld.

Bodycams-EBS1

De dockingstations zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing. Deze maken niet alleen het snel downloaden van data mogelijk, maar regelen ook de hoeveelheid data die door het datanetwerk gaat, zodat het alle informatie kan verwerken zonder andere systemen negatief te beïnvloeden. De geïntegreerde benadering van apparaat en software zorgt voor snel en eenvoudig videobeheer en voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Wilt u ook meer veiligheid voor uw personeel met bodycams? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info