• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Bodycam

Bodycam zorgt voor minder agressie en bedreiging in Heemstede

7 augustus, 2023


Bodycam voor de BOA’s in Heemstede

Gemeente Heemstede heeft de BOA’s voorzien van een Zepcam T2+ bodycam oplossing. Burgemeester Astrid Nienhuis heeft hiertoe besloten vanwege de afname van politieagenten. “Boa’s worden vaker opgeroepen bij uitdagendere situaties, dan die ze normaal tegen komen. Dit terwijl zij niet dezelfde bevoegdheden hebben als de politie”, verklaart Nienhuis. Met de bodycam zal het veiligheidsgevoel van de BOA’s toenemen.

Vele gemeenten hebben wij de afgelopen jaren mogen voorzien van de bodycam en de BOA’s zien een zichtbare afname van bedreigingen, verbale agressie en escalaties op straat. De camera zit met de magnetmount vast aan het uniform en heeft een instelbare vooropname tijd tussen de tien seconden en twee minuten.

“Mensen blijven rustiger en zo loopt een situatie minder snel uit de hand”

Astrid Nienhuis, burgemeester Heemstede

Zodra er een dreigende situatie ontstaat, kunnen de BOA’s de camera zelfstandig inschakelen. Dit moet dan worden meegedeeld aan de personen die hierbij betrokken zijn. De beelden kunnen onder strikte voorwaarden worden gebruikt bij opsporing en vervolging van strafbare feiten.

De bodycam heeft een de-escalerende effect waardoor er minder vaak situaties met agressie en geweld ontstaan dan in situaties zonder. “Uit onderzoek en ervaring van andere gemeenten blijkt dat alleen al de aanwezigheid van de camera een positief effect heeft. Mensen blijven rustiger en zo loopt een situatie minder snel uit de hand”, aldus Nienhuis.

Disseldorp Techniek heeft gemeente Heemstede ondersteund met zowel de complete oplossing als de juridische aspecten die komen kijken bij de aanschaf van bodycams. De handhavers kunnen zorgeloos aan de slag met de apparatuur en hun steeds uitdagendere taken, nu met het vertrouwen van de bodycam tegemoet te treden.

Bent u ook opzoek naar een bodycamoplossing voor uw gemeente of organisatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bron: nhnieuws.nl

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info