• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Bodycam Blog Heeft u live-streaming nodig?

Bodycam Blog deel 6/10 Heeft u live-streaming nodig?

2 november, 2023


Komende weken gaan we de bodycam en zijn toepassingen uitlichten, wekelijks plaatsen we een blog met telkens een ander onderwerp. Deze week gaan we verder met blog 6. Deze week kunt u lezen over het gebruik van Live-Streaming.

Op sommige camera’s is livestreaming beschikbaar. Meestal brengt dit hogere kosten met zich mee voor het apparaat, dus het is de moeite waard om te overwegen of u het nodig heeft.

Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe tijdgevoelig de beelden zijn. Voor ontwikkelende situaties wilt u misschien videostreams op afstand monitoren vanuit de meldkamer. Als de beelden alleen nodig zijn voor beoordelings- of verantwoordingsprocessen, is het voldoende om ze alleen op te nemen.

Verbindingen

Live streaming kan worden ondersteund door verschillende verbindingen. Lokale WiFi kan stabiele verbindingen met een goede bandbreedte bieden, hoewel dit natuurlijk afhangt van de netwerksnelheid. Voor camera’s die zich in afzonderlijke gebouwen of gesloten omgevingen zoals winkels bevinden, is dit meestal voldoende.

Voor gebruikers die veel onderweg zijn zoals beveiligingspersoneel, heeft uw apparaat een betrouwbare 4G-verbinding nodig of toegang tot een mobiele telefoon hotspot voor livestreaming. Een andere belangrijke overweging is de integratie van de stream.

Systemen en software

Worden de beelden uitgekeken op de bodycam software als een op zichzelf staand systeem, of moet het worden geïntegreerd met een ander systeem? Dergelijke systemen staan doorgaans gelijktijdige weergaven van verschillende netwerkapparaten toe.

Als je dit nodig hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodycam en het andere systeem de integratie aankunnen. Hardware-incompatibiliteitsproblemen zijn achteraf moeilijk op te lossen en onbetrouwbaarheid op cruciale momenten kan rampzalig zijn.

Kunt u niet wachten op ons volgende blog? Klik dan op onderstaande link om onze Bodycam Aankoopgids te bekijken: Bodycam Aankoopgids Disseldorp Techniek

Wilt u meer informatie, vrijblijvend advies of een persoonlijke afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info