• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
bodycam toepassingen

Bodycam Blog deel 3/10 Waar kunnen bodycams gebruikt worden?

12 oktober, 2023


Komende weken gaan we de bodycam en zijn toepassingen uitlichten, wekelijks plaatsen we een blog met telkens een ander onderwerp. Deze week gaan we verder met blog 3. Deze keer met de vraag waar kunnen bodycams gebruikt worden?

Bodycams hebben meerdere soorten gebruiksscenario’s en kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties met verschillende niveaus van potentiële ernst. Als er al een uitgebreid camerasysteem bestaat of er behoefte is aan uitgebreide beeldregistratie, kunnen bodycams worden gebruikt in combinatie met bestaande camerasystemen.

Details

Waar gedetailleerde informatie over een zich ontwikkelende situatie nodig is, kan dit gecombineerde beeldmateriaal meer overzicht bieden. Gebeurtenissen die bijvoorbeeld leiden tot een confrontatie of de bewegingen van een individu die erop volgen, kunnen worden geleverd door deze aanvullende bronnen. Dit kan handig zijn in strafrechtelijk of andersoortig onderzoek.

De bodycams worden het meeste gebruikt in beveiligingscontexten, door politie, handhaving en private beveiliging in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Consistent gebruik is nodig waar problematische gedragspatronen worden verwacht, maar exacte gebeurtenissen kunnen niet worden voorspeld.

Voorzichtigheid

Voorzichtigheid is geboden met privacy en publieke rechten met betrekking tot filmen en het vastleggen van gegevens. Lees hierover meer in een later blog.

Wanneer bodycams worden gedragen door personen die niet in verband worden gebracht met veiligheidshandhaving, kan dit bezwaren oproepen. In zulke situaties is voorzichtig gebruik belangrijk om ongemak of verstoring van services te voorkomen. Voorbeelden van moeilijke omgevingen zijn scholen, universiteiten, winkels of zorgomgevingen.

 

Kunt u niet wachten op ons volgende blog? Klik dan op onderstaande link om onze Bodycam Aankoopgids te bekijken: Bodycam Aankoopgids Disseldorp Techniek

Wilt u meer informatie, over de bodycam toepassingen, vrijblijvend advies of een persoonlijke afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info