• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302

Bodycam Blog deel 2/10 Bodycam Gebruik

5 oktober, 2023


Komende weken gaan we de bodycam en zijn toepassingen uitlichten, wekelijks plaatsen we een blog met telkens een ander onderwerp. Deze week gaan we verder met blog 2 met antwoorden op de vraag Waarom zou je bodycams in gebruik nemen?

Bodycams komen zowel de dragers als degenen die ze tegenkomen ten goede. De inzet van bodycams bij de politie vermindert sterk het gebruik van geweld en verlaagt daarnaast ook enorm het aantal klachten tegen agenten.

Verminder risico op geweld en asociaal gedrag door bodycam gebruik

De merkbare aanwezigheid van de camera heeft een effect op zich, wat een grotere verantwoordelijkheid suggereert en anticipeert op de gevolgen van wangedrag.

Mensen hebben de neiging hun gedrag te matigen als ze denken dat het wordt opgenomen. Dit resulteert meestal in minder agressie en meer medewerking door betrokkenen.

Psychologen noemen dit het “waarnemerseffect”. De vermindering van de toepassing van geweld betekent dat letsel en stress bij zowel beveiligingsmedewerkers als burgers afneemt.

Beeldmateriaal voor bewijs

Vastgelegde beelden helpen ook bij het onderzoek, veroordelings processen en verstrekken hard bewijs van acties die anders moeilijk te verifiëren zouden zijn. Met videomateriaal, is het veel eenvoudiger te achterhalen wat er is gebeurd en wie er verantwoordelijk was.

Kortom, bodycams vertellen de waarheid en kunnen gemakkelijk valse of misleidende beschuldigingen weerleggen. De beelden kunnen bij klachten over de omgang met beveiligingspersoneel betrouwbaar bewijs leveren om de beweringen te bevestigen of te weerleggen. Dit vereenvoudigt formele klachtenprocedures, vermindert papierwerk en het verzamelen van bewijsmateriaal.

Kunt u niet wachten op ons volgende blog? Klik dan op onderstaande link om onze Bodycam Aankoopgids te bekijken: Bodycam Aankoopgids Disseldorp Techniek

Wilt u meer informatie over bodycam gebruik, vrijblijvend advies of een persoonlijke afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info