• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
4 tips bij het portofoon bereik vergroten

4 tips portofoon bereik vergroten

9 april, 2018


Portofoon bereik vergroten

Het bereik van een portofoon vergroten kan op verschillende manieren. In deze blog leggen wij u uit wat de mogelijkheden zijn.

Langere antenne portofoons

Dit is een oplossing die alleen verschil maakt als u een beetje bereik te kort komt en met een korte antenne werkt. Nieuwe antennes zijn een kleine investering en daarom het proberen waard voordat u overgaat naar grotere investeringen om uw bereik te vergroten.

Test het vermogen

Na enkele jaren intensief gebruik kan het vermogen van de portofoon afnemen, hierdoor kan het zijn dat u minder bereik heeft dan voorheen. Wanneer het bereik van de portofoons is afgenomen kan het van belang zijn om de portofoon opnieuw af te regelen en door te meten. In sommige gevallen kan de portofoon bijgesteld worden zodat het vermogen weer terug komt en in andere gevallen moeten er nieuwe portofoons worden aangeschaft om het gewenste bereik te halen. Het testen en doormeten van de portofoons moet worden gedaan door een specialist, heeft u deze niet zelf dan doen wij dit graag voor u.

Repeater plaatsen

Wanneer blijkt dat u met alleen portofoons niet het gewenste bereik haalt is een repeater plaatsen de juiste oplossing. De repeater is een steunzender die het bereik van de portofoon versterkt zodat u een groter gebied krijgt waarin de portofoon bereik heeft. Wij bieden u de mogelijkheid om de repeater te testen zodat u eerst kunt ervaren hoe het bereik wordt verbeterd.

Antenne repeater verplaatsen

Hoe hoger de antenne staat hoe meer bereik u zult hebben over het terrein. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de antenne hoger staat dan eventuele gebouwen wanneer u vooral buiten werkt met de portofoons. Wanneer u de portofoons vooral in een gebouw gebruikt kan het noodzakelijk zijn op de repeater te voorzien van meerdere antennes zodat er op alle gewenste plaatsen binnen het gebouw bereik is.

Heeft u problemen met uw bereik en lukt het niet om deze zelf op te lossen? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak zodat wij samen met u het bereik van uw portofoon netwerk kunnen vergroten.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info