• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
4G portofoon

4G/LTE portofoons: de voordelen en nadelen

6 mei, 2019


De 4G/LTE portofoons zijn in opkomst, dankzij de vele voordelen die dit type portofoon biedt en het grote bereik. In deze blog leest u alle voor en nadelen van dit communicatiemiddel en komt u erachter of de 4G/LTE portofoons het juiste communicatiemiddel voor uw organisatie zijn.

Voordelen 4G/LTE portofoons

Landelijk en Europees bereik

Het grote voordeel van de dit type portofoon is dat er geen uitgebreid netwerk aangelegd hoeft te worden om landelijk of Europees bereik te creëren. Dit is mogelijk doordat dit type portofoon gebruik maakt van het landelijke en Europese 4G netwerk.

Externe apps mogelijk

Bijkomende voordelen zijn dat sommige toestellen ook de mogelijkheid bieden om apps op het toestel te installeren omdat deze voorzien zijn van het Android besturingssysteem en een touchscreen. De Telo TE590 leent zich uitstekend voor het gebruik van aanvullende apps die nodig zijn tijdens de werkzaamheden van bijvoorbeeld beveiligers of verplegers. Hierdoor hoeft de gebruiker niet meer een losse gsm, portofoon en pieper bij zich te dragen wat het werken prettiger en eenvoudiger maakt.

GPS

Doordat alle 4G portofoons zijn voorzien van GPS kunnen de portofoons ten alle tijden worden gevolgd. De locatie van medegebruikers kan gezien worden vanaf een portofoon met beeldscherm en op de computer of tablet in de meldkamer. Zo kan er bij een alarm snel worden achterhaald waar de persoon zich bevindt.

Géén zendvergunning

Voor het gebruik van de 4G/LTE portofoons is geen zendvergunning nodig zoals bij de reguliere portofoons.

Missie kritisch dankzij PrioCom

Door ons partnerschap met Priocom kunnen wij 4G data abonnementen leveren die prioriteit hebben op andere gebruikers. Dit houdt in dat wanneer u een bericht zendt er andere gebruikers van het netwerk worden afgehouden zodat u ten alle tijden kunt communiceren. Dit zorgt ervoor dat de 4G portofoon ook kan worden ingezet voor kritische communicatie doeleinden in combinatie met Priocom.

Nadelen 4G/LTE portofoons

De 4G/LTE portofoon kent naast het grote aantal voordelen ook een aantal nadelen tegen over de reguliere portofoons. Voor sommige portofoon gebruikers is het belangrijk om deze in gedachte te houden als je overweegt nieuwe portofoons aan te schaffen.

Maandelijkse kosten

Voor gebruikers die analoge of digitale portofoons gewend zijn zullen de maandelijkse kosten voor het data gebruik en de licentie kosten als nadeel kunnen worden ervaren. Het gebruik van 4G/LTE portofoons levert dan ook vooral voordelen op als je over een groot gebied dekking nodig hebt. Wanneer je alleen in een gebouw of op je eigen terrein verbinding nodig hebt dan is een digitaal portofoon netwerk vaak voordeliger.

Netwerk niet in eigenbeheer

Voor sommige organisaties is het van belang dat alle communicatie onder eigen beheer valt. Doordat je afhankelijk bent van een extern netwerk heb je met deze oplossing geen eigen netwerk. Dit kan betekenen dat deze oplossing voor uw organisatie niet missie kritisch genoeg is.

Bereik

Wanneer er geen versterkers aanwezig zijn kan het zijn dat erop plekken zoals parkeergarages en kelders geen bereik is. Het is uiteraard wel mogelijk om hier een netwerk aan te leggen of versterkers te plaatsen waardoor er wel verbinding ontstaat. Door onze samenwerking met Priocom is het mogelijk een meting te laten verrichten en te kijken of de verbinding kan worden verbeterd zodat u ook hier gebruik kunt maken van deze portofoons.

Wanneer kies je voor 4G/LTE portofoons?

De voordelen van 4G portofoons geven al aan waarom deze communicatieoplossing goed binnen uw organisatie kan passen. Vooral de landelijke en Europese dekking is een groot voordeel wanneer het werkgebied groot is.

Voordeliger alternatief voor Entropia

De 4G/LTE portofoon is een uitstekend alternatief voor iedereen die nu gebruik maakt van het Entropia netwerk en landelijke dekking nodig heeft. Het gebruik van een portofoon die werkt via het 4G netwerk is namelijk voordeliger dan een portofoon die op het Entropia netwerk is aangesloten.

Alles in één

De 4G portofoon maakt het mogelijk om de mobiele telefoon, portofoon en de pieper samen in één device te combineren. Dit maakt het werken een stuk gemakkelijker om dat de gebruiker niet meer drie losse communicatiemiddelen met zich hoeft mee te dragen.

Meldkamersoftware

De meldkamersoftware biedt uitgebreide mogelijkheden om de portofoons te kunnen volgen en aan te sturen. Alle berichten en communicatie worden online opgenomen en opgeslagen zodat er kan worden teruggeluisterd wat er is gezegd. Dit kan worden gebruikt als bewijsmateriaal of om terug te luisteren welke keuzes er zijn gemaakt.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden met 4G/LTE portofoons of vrijblijvend testen? Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken en de voordelen zelf te ondervinden.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info