• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Portofoons reinigen

Zes tips voor Atex portofoon

28 oktober, 2016


De Atex portofoon is ontworpen om gebruikt te worden in omgevingen met brand en explosie gevaar. In dit artikel geven wij u zes tips die u helpen bij de aanschaf van Atex portofoons.

1 . Wat maakt een Atex portofoon anders dan een normale portofoon?

Bij gebruik kunnen elektrische apparaten zoals portofoons kleine interne vonkel en warmte creëren. Beide kunnen een ontstekingsbron vormen in een ontvlambare atmosfeer. Atex portofoons produceren geen vonken of warmte die een ontsteking kunnen veroorzaken in een omgeving met explosie gevaar.

2 . waar moet een Atex portofoon worden ingezet?

De Atex portofoon is verplicht in omgevingen waar gewerkt wordt met brandbare vloeistoffen, dampen, gassen of in omgevingen waar brandbare stoffen zijn te verwachten in hoeveelheden voldoende om een brand of explosie te veroorzaken.

3 . Moet ik UHF of VHF Atex portofoon hebben?

Dit is afhankelijk van de frequentie band die u nu gebruikt binnen uw organisatie. Zowel VHF als UHF wordt veel gebruikt afhankelijk van de situatie waar in de portofoon moet worden in gezet. Voor meer informatie over UHF of VHF Atex portofoons verwijs ik u naar een ander blog artikel over dit onderwerp. Klik hier om dit artikel te lezen.

4 . Hoe weet ik of een portofoon is goed gekeurd?

Atex producten zijn volgens specifieke normen door onafhankelijke geaccrediteerde labratoria getest om te toetsen of ze aan de eisen voldoen van een Atex portofoon. De leverancier van de Atex portofoon moet u kunnen voorzien van een goedkeuringscertificaat waarop het merk en type nummer van de portofoon is gespecificeerd.

5 . wat betekent Atex?

Atex betekent Atmosphères Explosibles wat Frans is voor explosieve atmosferen. Atex is een EU richtlijn voor het gebruik van elektrische apparatuur in explosieve atmosferen. Het categoriseert de gevaarlijke omgevingen in die gas groepen: IIA, IIB en IIC. Waarvan IIA de lichte klasse is en IIC de zwaarste. In IIC omgevingen bevinden zich gassen die zeer snel kunnen ontsteken. Wilt u meer lezen over portofoons? klik hier.

Wilt u meer informatie over Atex portofoons en advies welk type het beste bij u past? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info