• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
tekstberichten-via-de-portofoon

Tekstberichten via de portofoon

16 februari, 2018


Een van de handigste functies van moderne digitale portofoons is het versturen van tekstberichten. Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers teksten verzenden via het toetsenbord op hun portofoon en deze op hun beeldschermen lezen.

Waarom zou je een tekstbericht sturen als je gewoon via de portofoon kunt praten? Er zijn verschillende situaties waarin een tekstbericht een betere optie is:

  • Luidruchtige omgevingen waar spraakcommunicatie niet gemakkelijk te horen is
  • Bij de noodzaak om gevoelige informatie discreet te delen
  • Het is minder storend dan een spraakgesprek, belangrijk als de ontvanger de focus op zijn werkzaamheden niet mag verliezen
  • Het is minder opdringerig voor uw gasten, een piepende portofoon kan uw gasten storen of laten schrikken
  • Een radio met zowel gesproken als geïntegreerde datatoepassingen, zoals tekstberichten, zorgt er voor dat uw werknemer nog maar 1 apparaat bij zich hoeft te dragen en geen semafoon/pieper of mobiele telefoon meer hoeft mee te dragen.

Het is ook mogelijk om voorgeprogrammeerde tekstberichten te versturen met eenvoudige digitale portofoons zonder display of toetsenbord. Deze kunnen vaak worden geprogrammeerd om vooraf gemaakte tekstberichten via een knop te verzenden, de basismodellen  zijn meestal beperkt tot maximaal drie berichten. Zelfs met deze beperkingen kunnen er scenario’s in uw bedrijf zijn die vaak genoeg opduiken zodat u een korte, automatische boodschap kunt programmeren om naar collega’s te sturen.

In een druk winkelcentrum kunnen portofoons geautomatiseerde berichten verzenden die toezichthouders of beveiligingspersoneel waarschuwen voor onbeheerde pakketten, ongevallen of vermiste kinderen. In een hotel kan een vooraf opgenomen tekstbericht het schoonmaak of onderhoud personeel naar de receptie oproepen.

Of het nu gaat om het melden van een calamiteit of het oproepen van een collega, zelfs eenvoudige digitale portofoons kunnen worden gebruikt om eenvoudige berichten te verzenden voor directe communicatie.

Tekstberichten op meer geavanceerde portofoons

Op meer geavanceerde radio’s kunt u tientallen voorgeprogrammeerde berichten verzenden of ontvangen – handig voor situaties die vaak voorkomen; dit bespaart uw personeel tijd op het toetsenbord en verhoogt de productiviteit.

Geavanceerde portofoons bieden ook de mogelijkheid nieuwe tekstberichten te typen en verzenden, net zoals je dat op een mobiele telefoon kunt doen. Wanneer een voorgeprogrammeerd bericht niet helemaal zegt wat u zou willen, is dit een zeer nuttige optie.

Tekstbericht naar andere apparaten

Geavanceerde portofoons, zoals die van Motorola kunnen niet alleen tekstberichten versturen naar andere portofoons maar ook naar elk ander vooraf geconfigureerd apparaat welke e-mails kan ontvangen inclusief mobiele telefoons en computers.

Is het moeilijk om een ​tekstbericht met een portofoon te verzenden?

Als uw personeel veel gebruik maakt van tekstberichten, is het de moeite waard om wat tijd vrij te maken om ervoor te zorgen dat iedereen weet hoe het werkt. De portofoons van vandaag de dag hebben zoveel verschillende functies dat een beetje begeleiding zal helpen het maximale uit uw portofoons te halen.

Disseldorp Techniek is altijd beschikbaar en biedt klanten advies en hulp indien nodig. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over portofoons met  tekstbericht mogelijkheden.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende test!

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info