• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
 • Neem contact op:085 071 6302

Gids voor effectief portofoon gebruik: 12 tips

30 januari, 2024


Hoe gebruik je de Gids voor Effectief Portofoon Gebruik: 12 Tips? Wij maken het je graag makkelijk. Lees verder of klik op de links om verder te gaan naar de video’s. Naast hulp bij het gebruik van, zullen we ook specifieke portofoons aanbieden. Portofoons zijn onmisbare communicatiemiddelen in diverse sectoren, van beveiliging en evenementen tot bouw– en hulpverleningsdiensten. Om het maximale uit je portofoonervaring te halen, zijn er 12 tips die je moet kennen. In deze ultieme gids bespreken we de 12 beste tips voor effectief portofoon gebruik.

Neem je deze informatie makkelijk op als je een video bekijkt? Check dan deze 2 video’s:

Tip 1: Kies de juiste frequentie en kanalen

Kies de juiste frequentie en kanalen. Een van de belangrijkste aspecten van portofoon gebruik is het kiezen van de juiste frequentie en kanalen. Disseldorp Techniek biedt een breed scala aan portofoons met programmeerbare frequenties, waardoor je altijd de meest geschikte instellingen kunt kiezen voor jouw specifieke omgeving. Wij programmeren de portofoons van te voren zodat jij ze gelijk kunt gebruiken. Uiteraard helpen we je bij het optimaal instellen hiervan. Advies kan je hier vinden. Meer informatie hier.

Product foto Hytera BP515LF - 64 kanalen Gids Effectief Portofoon Gebruik

De Hytera BP515LF – 64 kanalen

Tip 2: Training en certificering tips

Zorg ervoor dat alle gebruikers van de portofoon getraind zijn en er duidelijke afspraken zijn binnen het bedrijf en de teams. Wij hebben de nodige ervaring en kennis om alles in één keer goed voor je op te zetten. Neem contact op zodat we samen de behoeften kunnen inventariseren en dit koppelen aan de juiste producten. Vraag HIER je offerte aan.

Gebruik tips:

 • Wacht tot je de toon hoort voordat je begint met spreken.
 • Spreek langs de portofoon niet erin.
 • Houdt de knop ingedrukt tot je klaar bent met praten.
 • Houdt de microfoon op 1 plek, dus beweeg je hand niet tijdens het praten.
 • Houdt de portofoon op 10 tot 15 cm afstand.
 • Laat de portofoon niet vallen en draag deze niet aan de antenne.

Tip 3: Gebruik de juiste accessoires

Disseldorp Techniek levert een uitgebreid assortiment accessoires voor portofoons, waaronder oortjes, headsets, en draagtassen. Kies de accessoires die het beste passen bij de behoeften van jouw team, zodat communicatie soepel verloopt, zelfs in lawaaierige omgevingen.

Na het bekijken van deze video’s weet je precies wat je nodig hebt:

 1. Portofoon accessoires

Aankopen: accessoires & headsets.

 

Tip 4: Onderhoud en service

Houd je portofoons in topconditie door regelmatig onderhoud uit te voeren. DisseldorpTechniek biedt professionele service en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat je communicatiemiddelen te allen tijde optimaal presteren.

Maak HIER een onderhoudsafspraak.

Tip 5: Beheer de batterijduur

Effectief batterijbeheer is cruciaal voor ononderbroken communicatie. Kies voor hoogwaardige batterijen en laad ze op volgens de aanbevelingen van Disseldorp Techniek om ervoor te zorgen dat je portofoons altijd klaar zijn voor gebruik. Laat de portofoon niet langer in de lader dan nodig. Bij voorkeur laat je de batterij niet naar de 0 % gaan. Indien mogelijk stop je deze voor de 20 of 30 % weer in de lader. Optimaal zou zelfs rond de 40 of 50 % zijn.

Tip 6: Stem af op privacy-instellingen

Bescherm de privacy van je communicatie door gebruik te maken van de privacy-instellingen van je portofoon. Disseldorp Techniek biedt geavanceerde modellen met uitgebreide privacy-opties om ervoor te zorgen dat je gesprekken veilig blijven.

Tip 7: Test regelmatig de portofoon

Voer regelmatig testen uit om de functionaliteit van je portofoons te controleren. DisseldorpTechniek voorziet in testapparatuur en software waarmee je eenvoudig de prestaties van je communicatiemiddelen kunt evalueren.

Tip 8: Pas op voor interferentie

Vermijd storingen door bewust te zijn van mogelijke interferentiebronnen in je omgeving. Disseldorp Techniek’s technologisch geavanceerde portofoons minimaliseren de kans op storingen, maar het blijft belangrijk om alert te zijn op externe factoren.

Tip 9: Stel een noodplan op

Bereid je voor op noodsituaties door een duidelijk noodplan op te stellen. Disseldorp Techniek’s portofoons met noodfuncties zorgen ervoor dat je snel kunt reageren in kritieke situaties. Denk hierbij aan een noodknop. Na het drukken van de knop gaat de lijn open en is het mogelijk voor beide partijen om te communiceren zoals aan de telefoon. Belangrijk wanneer je beide handen nodig hebt in een ongeval. Een ander voorbeeld is het man down alarm. De portofoon kan registreren wanneer iemand valt of plots gelijk is met de vloer en zal een noodsignaal versturen.

Tip 10: Leer de functies van je portofoon kennen

Neem de tijd om vertrouwd te raken met alle functies van je portofoon. Disseldorp Techniek voorziet in gebruiksvriendelijke modellen met intuïtieve bedieningselementen voor een moeiteloze communicatie-ervaring. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing door. Vraag het na bij ons team wat er mogelijk is en bekijk de volgende video: Portofoon functies – “Benut de Volledige Kracht van je Apparatuur”!

Tip 11: Communiceer duidelijk en beknopt

Houd je communicatie helder en beknopt. Denk van te voren na over wat je wilt zeggen en houd hierbij rekening met de opgestelde organisatie richtlijnen.

Tip 12: Houd rekening met de omgeving

Pas je communicatiestrategie aan op basis van de omgeving waarin je je bevindt. Wij bieden meerdere portofoons aan met geavanceerde ruisonderdrukking. Of misschien heb je juist een portofoon nodig die veilig is in een hoogst ontvlambare omgeving. Dan heb je weer een ATEX portofoon nodig. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Product foto ATEX portofoon Hytera PD795EX Gids Effectief Portofoon Gebruik

ATEX Hytera PD795EX

ATEX Motorola MTP8500Ex Product foto Gids Effectief Portofoon Gebruik

ATEX Motorola MTP8500Ex

Motorola R7 FKP product foto Gids Effectief Portofoon Gebruik

Geavanceerde audio/noodknop

Conclusie Gids Effectief Portofoon Gebruik?

Door deze 12 tips te volgen en gebruik te maken van hoogwaardige producten uit ons assortiment ben je verzekerd van een effectieve en betrouwbare communicatie met je portofoons. Investeer in de juiste apparatuur en blijf op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen om het meeste uit je communicatiemiddelen te halen.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

  Vragen of een offerte ontvangen?

  Klant info