• Ons adres:Laan van ‘t Haantje 32, Rijswijk
  • Neem contact op:085 071 6302
Bodycam

Bodycam keuze hulp

11 mei, 2022


Binnen ons assortiment hebben wij twee type bodycams, de record-only en livestream. Beide types hebben hun eigen kenmerken en welk type het beste bij uw organisatie past is afhankelijk van uw wensen en doelstellingen met de bodycam. In dit artikel en de video vertellen wij u meer over deze twee types.  

Record-only bodycam 

De record only bodycam/Zepcam T2+ biedt de mogelijkheid om de beelden achteraf terug te kunnen kijken. De verkregen beelden kunnen na het beveiligd uploaden via het smart dockingstation direct worden teruggekeken in de Zepcam cloud omgeving. De beelden kunnen dan bijvoorbeeld worden gebruikt als evaluatie of bewijsmateriaal.

Bodycam

Livestream bodycam

De Livestream bodycam/Zepcam T3 maakt het mogelijk om beelden direct live te bekijken en daarnaast ook achteraf terug te kijken. De beelden kunnen vanuit een meldkamer of iedere andere gewenste werkplek bekeken worden. Dankzij de live verbinding kan direct versterking of hulpdiensten worden ingeschakeld maar ook kunt u de drager van de bodycam van instructies voorzien.

Wat hebben ze gemeen? 

Ondanks de verschillen hebben deze twee bodycams de drie belangrijkste eigenschappen wel gemeen, dit zijn de deescalerende werking, bewijsmateriaal en de inzet als evaluatiemiddel. 

Deescalerende werking

Het dragen van een bodycam zorgt ervoor dat de personen in uw omgeving zich automatisch correcter zullen gedragen waardoor de kans op escalatie sterk afneemt. Dit is de afgelopen jaren in praktijk bewezen bij de politie, BOA’s, beveiligers en vele andere hulpverleners binnen Nederland en wereldwijd.

Bewijsmateriaal 

Indien de situatie toch escaleert dan kunnen de beelden worden ingezet als bewijsmateriaal. Dankzij de prerecord functie is ook de aanleiding van het activeren van de camera zichtbaar. De beelden kunnen worden overgedragen aan de politie of justitie.   

Evaluatie middel 

Wanneer de drager van de bodycam achteraf kan terugzien hoe hij of zij in een bepaalde situatie heeft gehandeld dan zorgt dit ervoor dat er geëvalueerd kan worden. Hierdoor krijgt de bodycam nog een extra dimensie in de professionaliteit van uw organisatie. 

Bent u benieuwd hoe bodycams de veiligheid en professionaliteit van uw organisatie kan verbeteren? Neem dan gerust contact met ons voor een vrijblijvend advies en test op locatie.

Deel dit bericht

Vragen?

Vragen of een offerte ontvangen?

Wij helpen u graag verder.

Bel 085 - 071 6302

Of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uw gegevens

    Vragen of een offerte ontvangen?

    Klant info